EUROLLIGA

Un triomf vital del Barça a Istanbul (74-80)

Partit impecable dels blaugrana a la pista del Fenerbahçe que trenca la ratxa negativa
Jordi Robirosa Actualitzat
Pierre Oriola i Nicola Mirotic, durant la treballada victòria que ha aconseguit el Barça a la pista del Fenerbahçe (EFE)

No era fàcil. Els turcs venien de guanyar tres partits consecutius, exactament els mateixos que els catalans havien perdut. A l'Ulker Arena no hi cabia ni un filferro i la pressió era absoluta: No seria fàcil guanyar. Però aquest dijous, els blaugrana han sortit molt concentrats i no ho han deixat d'estar en tot el partit. Primer amb un 0 a 11 inicial i després amb un màxim avantatge de 18 punts: 12 a 30. Una diferència molt clara que arribava, ho sabíem tots, massa aviat.

Ha reaccionat l'equip d'Obradovic amb un joc enormement físic. Curiosament, el Fener posava la duresa i el Barça les personals. Al descans 39 a 42.

Però els blaugranes no s'han enfonsat en cap moment. Ni tan sols quan a falta de vuit minuts els turcs s'avançaven per primer cop en el marcador. L'arbitratge havia canviat radicalment i els grocs es perdien en les protestes. Aquesta vegada, Pesic ha mantingut en pista els tres homes que, en aquesta segona meitat, li han donat els punts: Davies, Claver i Delaney. I amb l'ajuda de Mirotic i Higgins, l'equip ha aguantat l'embranzida final del Fenerbahçe per aconseguir una victòria molt més balsàmica.

Avui, el Barcelona ha demostrat que és el que jo crec que és: el millor equip d'Europa.