Catalunya ha caigut davant Xile per 2 a 6
Hoquei Patins

Un mal inici i el desencert en atac castiguen Catalunya contra Xile (2-6)

La selecció xilena masculina d'hoquei patins, dirigida pel català Josep Maria Barberà, s'ha situat amb un 0 a 2 en els primers 5 minuts i ha sabut gestionar l'avantatge. Catalunya s'ha abocat a l'atac, però les contres xilenes l'han condemnat a la golejada.

Jordi SunyerActualitzat

La selecció catalana masculina d'hoquei patins ha encaixat una inesperada golejada contra la subcampiona americana Xile (0-5), en el primer dels dos enfrontaments disputats a benefici de la Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer. L'efectivitat dels visitants, manifestada especialment a l'inici del partit, ha decantat un duel en què Catalunya ha acusat la manca d'acoblament dels seus jugadors i el desencert en atac, malgrat els múltiples intents per entrar en el partit. El matx, per cert, ha començat amb vint minuts de retard i, fins i tot, s'ha hagut de demanar al combinat xilè que sortís a la pista a través de la megafonia del pavelló. El porter xilè, Felipe Quintanilla, ha jugat amb una samarreta de porter de Catalunya per coincidència de colors.

En un partit d'aquestes característiques sol apostar-se per un hoquei ofensiu i vistós, i des del primer minut s'han succeït els atacs a una banda i una altra. Una pèrdua davant l'àrea catalana, però, ha habilitat Álvaro Osorio per obrir el marcador en un dos contra un, tot i que Gerard Camps ha estat a punt de desviar (2'). Els de Jordi Camps s'han apoderat de la bola per empatar de seguida, però en una acció aïllada Xile ha firmat el 0-2, amb un llançament sec i llunyà d'Ángel Vera (5'). Els sud-americans s'han defensat bé en zona, han allargat les possessions i han mostrat més conjunció que la selecció catalana, formada íntegrament per jugadors que ahir van disputar partits de l'OK Lliga amb els seus equips. Camps, fins i tot, ha salvat el tercer (13') en una precisa combinació xilena amb rematada en boca de gol d'Armando Quintanilla, i ha patit més d'un cop amb les contres dels visitants. Catalunya ha tingut ocasions per escurçar distàncies abans del descans, però el desencert local i la solidesa del porter Felipe Quintanilla han impedit el gol quadribarrat.

A l'inici de la segona part, Catalunya s'ha mostrat més agressiva en defensa, però ha continuat mancada d'efectivitat en atac. Xile, en canvi, ha liquidat el partit en una altra acció aïllada, quan Felipe Márquez (32') ha aprofitat un rebuig del porter Cesc Campor, que ha disputat el segon temps. El gol, i les moltes ocasions perdudes, han acabat minant la moral dels catalans, que han encaixat el quart en una contra culminada per Álvaro Osorio (37'). Els de Jordi Camps, frustrats i amb pressa, intentaven obtenir un gol que mereixien amb llançaments des de totes les posicions, però s'han topat amb el cinquè gol visitant, després d'una bona assistència d'esquena d'Álvaro Osorio culminada per Armando Quintanilla (41'). Només amb un guarisme incontestable a l'electrònic ha pogut esborrar el zero Catalunya, gràcies a una jugada personal del jugador del Reus Joan Salvat, que ha batut Felipe Quintanilla per baix (44'). Tres minuts després, un altre roig-i-negre, l'olotí Marc Julià, ha assistit l'igualadí Roger Bars perquè firmés el segon gol local (47'). Els millors minuts catalans, així, han arribat massa tard. L'últim gol xilè, de Nico Fernández (49'), ha estat pràcticament anecdòtic, vist que ha arribat quan Jordi Camps havia substituït el porter Cesc Campor per Joan Salvat en l'intent de guanyar un atacant més. Catalunya, així, ha encaixat la segona derrota en dues edicions de la festa "Nadal sobre Rodes", després de caure l'any passat a Vic (2-4) contra una selecció mundial.