Aleksander Ceferin, president de la UEFA
Aleksander Ceferin, president de la UEFA
Futbol

Un jutge de Madrid estudia processar Ceferin per un delicte de desobediència

El magistrat Manuel Ruiz de Lara dona cinc dies de termini a la UEFA perquè anul·li les sancions contra els clubs fundadors de la Superlliga

El jutge de Madrid Manuel Ruiz de Lara ha donat cinc dies de termini al president de la UEFA, Aleksander Ceferin, perquè anul·li les sancions que va imposar al Barça, el Reial Madrid i la Juventus de Torí per haver creat la Superlliga, segons ha avançat aquest dilluns el diari As.

Segons el jutjat madrileny, la decisió de la UEFA atempta contra el mercat de lliure competència i, si l'ens federatiu europeu desatén aquesta ordre, Ceferin podria ser processat per un delicte de desobediència.

En un duríssim acte, el magistrat titular del jutjat 17 de Madrid situa la UEFA "al marge de l'estat de dret, en oberta promoció de pràctiques que comprometen el principi de lliure competència en el mercat rellevant d'organització de competicions de futbol professional a la Unió Europea". En altres paraules, apunta a l'existència d'un monopoli, qüestió sobre la qual el jutge espanyol i, per tant, de la Unió Europea, ha demanat al Tribunal de Luxemburg que es pronunciï.

Anar al contingut