El club ha manifestat que investigarà les reclamacions
Futbol

Un jugador del planter del Fulham destapa les misèries del futbol base

El futbolista Max Noble, sortit del planter del Fulham, ha denunciat el club per maltractaments, abusos i racisme. Ja se li han sumat fins a 150 joves futbolistes que també comparteixen experiències similars

Actualitzat

Max Noble ha revelat al mitjà britànic Inews els abusos que va patir quan estava al planter del Fulham FC. Noble explica que va ser extorsionat pel club perquè firmés amb un agent que l'entitat recomanava o en cas contrari seria expulsat de l'equip. Noble denuncia també que el van obligar a prendre analgèsics per seguir entrenant-se i jugant, i que es van negar a cobrir la seva operació de genoll poc abans que acabés la seva beca. Tot això, amanit amb força dosis de racisme.

El gal·lès també denuncia els abusos soferts en l'aspecte psicològic, sobretot sent un nen.

"Que un adult et menteixi, t'enredi per fer alguna cosa i després, de sobte, et retiri tot el seu suport i et digui: 'És culpa teva que no ho hagis aconseguit, no has treballat prou!', és un escàndol d'abusos", denuncia.

Arran d'aquest tracte, el jove futbolista manifesta que "tenia depressió, ansietat (...) em vaig deprimir molt".

"El que vull canviar –explica Noble– és que si treus un nen de l'escola, li has de garantir tenir-ne cura després. No li pots prometre el món i després ignorar-lo quan està deprimit o passant pel que jo vaig haver de passar."

El club, per la seva banda, ha emès un comunicat en què condemna l'assetjament, el racisme i la discriminació de qualsevol forma i explica que investigarà les reclamacions i es mantindrà en contacte amb totes les parts.

Després d'airejar el seu cas, Noble ja ha estat contactat per més de 150 persones que denuncien situacions similars d'abús o racisme, i té la intenció de seguir treballant per poder posar fi a aquest problema estructural.

Anar al contingut