Futbol i LGTBI

Un jugador de l'Europa pateix assetjament a les xarxes per un cas de LGTBI-fòbia

Àlex Alcaide, un home trans, assegura que els insults sempre han arribat des de les graderies, mai per part de les seves rivals

Redacció Esport3Actualitzat

Un jugador de l'Europa està sent assetjat per diversos aficionats al futbol a causa de la seva condició de noi transsexual. Àlex Alcaide fa tres anys i mig que va començar la seva transició però el seu document d'identitat encara no l'acredita com a home.

Per aquesta raó continua jugant amb l'equip femení, perquè la seva fitxa encara l'identifica amb aquest gènere.

Alcaide assegura que en alguna ocasió havia sentit algun insult per part d'algun aficionat rival, però mai des de dins del terreny de joc i admet que les seves contrincants sempre han estat respectuoses amb ell:

"En cap cas m'he trobat comentaris ofensius d'altres jugadores."

Aquest diumenge, però, un tuit de l'Europa va despertar la befa i els insults gratuïts d'algunes persones. Arran d'això, els escapulats han llançat a les xarxes un missatge de suport a Àlex Alcaide:

Àlex Alcaide es mostra tranquil i treu ferro a l'episodi:

"Si el resultat no s'hagués donat així (Europa 10 - Pujadas 0 a la mitja part), no hi hauria la meitat de missatges que hi ha, però considero que s'ha sumat tot, el resultat i que sortís jo en portada. És obvi que soc l'objectiu fàcil, un noi jugant amb noies. Al final molta gent no és capaç d'entendre-ho i molt menys d'assimilar-ho."

El jugador de l'Europa es planteja el seu futur al futbol més enllà de les reaccions des de la graderia. Als 25 anys i havent començat el procés de transició força tard, sap que li costarà trobar un lloc en un equip masculí.

El seu cas no és l'únic que últimament ha esclatat al CE Europa. Fa uns mesos, però en el cas contrari, una jugadora trans va penjar les botes a causa de la pressió que li suposava jugar al futbol. 
 

Explica el seu cas en el Planta Baixa de TV3:

ARXIVAT A:
LGTBIQ+
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut