Els jugadors de la Penya celebrant la classificació a la Copa (@Penya1930)
ACB

Un Joventut molt sòlid a Lugo s'assegura el tiquet per a la Copa (87-90)

En un partit que s'hauria d'haver disputat el 20 de novembre, el Joventut ha acabat molt còmode a la pista del Breogán i ha aconseguit la victòria que li assegura la presència a la Copa de Granada

Xevi BardoletActualitzat

A Lugo només hi ha guanyat el Madrid aquesta temporada. El Breogán, ara sense Paco Olmos -el tècnic revelació ha marxat per sorpresa al Burgos-, ha sortit com gairebé sempre, amb més agressivitat que el rival i amb el bosnià Dzanan Musa, el que més anota i valora de l'ACB, molt còmode. La Penya, després del partidàs contra el Lokomitv Kuban, semblava demanar temps per entrar al partit; moltes imprecisions en les passades.

Els gallecs n'han tingut 11 d'avantatge, però els de Carles Duran han trobat el punt en el segon quart. En defensa han arribat les ajudes i en atac, la circulació ha fluït. Els triples de Ferran Bassas i Pau Ribas han fet la resta. 34 a 37 al descans.

En el tercer quart, la Penya no ha pogut obrir forat pel desencert en el triple, però Joel Parra ja tenia controlat Dzanan Musa i dominava clarament el rebot. Ha estat en el darrer quan ha donat el cop, i de diverses maneres. Tres taps seguits de Birgander i el mestratge de Guillem Vives en la direcció i els triples de Ferran Bassas. Només l'enorme lluita finals dels locals ha posat certa emoció al partit (87-90).