Un inspirat trident dona la victòria al Barça, que segueix lluitant pel títol de Lliga (4-1)

Messi (2), Suárez i Neymar han estat els golejadors del Barça en un partit molt disputat i davant d'un Vila-real que ha lluitat fins al final. Amb aquests quatre gols, el trident suma 102 gols en totes les competicions, i Leo Messi, 51, i el Barça continua amb opcions de guanyar el títol

Meritxell Carles i ArtimeActualitzat

FC Barcelona i Vila-real s'enfrontaven en un duel a vida o mort, sobretot per al Barça, que havia de sumar els tres punts per tenir opcions per seguir batallant pel títol de Lliga. Pel Vila-real també era un partit molt important per intentar situar-se a la quarta plaça de la classificació, en zona de Champions. Els tres punts, finalment, s'han quedat al Camp Nou en un partit molt disputat però que ha acabat amb golejada del Barça (4-1).

El Barça ha començat dominant el partit contra un Vila-real molt tancat però sense ocasions clares d'inaugurar el marcador. En el minut 16, la primera targeta del partit, per a Sergi Roberto, que es perdrà el pròxim duel dels blaugranes, la setmana vinent contra el Las Palmas. El primer gol del partit no ha trigat a arribar, després d'un contraatac del trident que ha iniciat Luis Suárez des de la dreta. L'uruguaià li passa la pilota a Messi, l'argentí centra per a Neymar, que no falla davant d'Andrés (1-0) i suma 10 gols a la Lliga.

El Vila-real ha donat un cop sobre la taula amb el gol de l'empat. Bakambu, després d'una passada en llarg de Soldado, és més ràpid que Piqué i defineix perfectament davant de Ter Stegen (1-1, minut 32), gol que li ha complicat la vida al Barça. Després del gol hi ha hagut oportunitats per a tots dos equips, primer Piqué amb una rematada de cap que surt fora; després Soldado, que es planta davant de la porteria però creua massa la pilota i l'envia fora.

Abans del descans, Leo Messi ha posat les coses a lloc amb una acció marca de la casa. L'argentí fa la típica diagonal, es desfà dels seus defensors i envia un xut creuat que el porter del Vila-real veu de lluny (2-1). Amb aquest gol, Messi en suma 50 en totes les competicions.

A la segona part, el Vila-real no s'ha rendit i ha buscat de nou l'empat per activa i per passiva davant un Barça que ha estat a punt de fer el tercer, amb un potent xut de Messi que el porter aconsegueix enviar a córner (57'). Bakambú i Soldado han estat un corcó, però el Barça se les ha empescat per finalment marcar el tercer, en aquest cas de Luis Suárez. Sergi Roberto condueix la pilota i la juga amb Suárez, que es desfà del central i fa un potent xut per fer el tercer del trident (3-1, minut 68).

L'àrbitre, informat per l'assistent, ha assenyalat penal en el minut 81 per unes mans de Jaume Costa dins de l'àrea. L'encarregat de llançar-lo, Messi, a l'estil Panenka i pel centre, ha convertit el 4-1 i ha deixat el partit completament tancat. Amb aquest gol, l'MSN suma 102 gols en totes les competicions aquesta temporada (Messi, 51; Suárez, 35, i Neymar, 16) i el Barça continua lluitant pel títol de Lliga.