Joseph Blatter, objecte de la broma d'un còmic en una imatge d'arxiu (Reuters)
Joseph Blatter, objecte de la broma d'un còmic en una imatge d'arxiu (Reuters)
Futbol

Un informe de la FIFA denuncia la corrupció del president Blatter i els seus dos últims secretaris generals

La FIFA va encarregar un informe extern sobre les pràctiques del seu president Joseph Blatter i els seus dos últims secretaris generals. Les conclusions són demolidores.

Actualitzat

Segons ha denunciat la FIFA, el seu expresident Joseph Blatter i els seus dos últims secretaris generals, Jérôme Valke i Markus Kattner, s'haurien embutxacat uns 80 milions de dòlars entre salaris fixos i primes durant els últims cinc anys. Aquesta és la conclusió de l'equip d'advocats que ha fet una investigació interna al si de l'organització futbolística.

"L'evidència sembla revelar un esforç coordinat dels tres antics alts directius per enriquir-se mitjançant augments de salari, bonificacions de la Copa del Món i altres incentius" entre els anys 2011 i el 2015, ha afirmat Bill Burck, soci del despatx d'advocats Quinn Emanuel, que ha fet la investigació.

Per exemple, el 30 d'abril del 2011, poc abans d'una elecció a president de la FIFA on Blatter optava a la reelecció, el suís va estendre el contracte de Valke i Kattner fins al 2019 amb augments a les seves nòmines i una clàusula de rescissió de 17,5 i 9,8 milions de dòlars, respectivament. Una indemnització que s'abonaria fins i tot si el seu acomiadament fos justificat.

Una altra clàusula forçava la FIFA a fer-se càrrec de totes les despeses legals, multes i restitucions del trio de directius, fins i tot si eren culpables. A compte de la Copa del Món de Sud-Àfrica, quatre mesos després de la final del torneig, van rebre una bonificació de 23 milions de dòlars. L'any 2011 Valke i Kattner es van assegurar gratificacions també per a les copes del món de Brasil 2014 i Rússia 2018.

La FIFA ha traslladat aquesta informació a la Fiscalia suïssa i també la remetrà al Departament de Justícia dels Estats Units i al seu propi Comitè d'Ètica.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut