Saúl Ñíguez celebra el seu primer gol amb Marco Asensio (EFE)

Un hat-trick de Saúl i la imaginació de Ceballos fan entrar Espanya a la final de l'europeu sub-21

Espanya s'ha classificat per jugar la final del campionat europeu derrotant per 3 a 1 en la semifinal Itàlia. Alemanya l'espera a la final.

Daniel AlentoActualitzat

La selecció espanyola ha mantingut la seva bona línia en el Campionat d'Europa sub-21 de Polònia, derrotant 3 a 1 en la semifinal Itàlia. El divendres 30 de juny, en el mateix estadi de Cracòvia on aquest dimarts han passat a la final, els joves talents espanyols disputaran la final contra Alemanya.

En la primera meitat Espanya ja ha assumit el domini del matx, tret d'uns pocs minuts de setge a la porteria que defensa el porter de l'Athletic Club Kepa. El jugador del Betis Dani Ceballos posava la imaginació en la generació de joc i el català Gerard Deulofeu el perill amb les seves arribades. El de Riudarenes ho ha provat de córner directe, des de lluny i des de prop, però el porter Gianluigi Donnarumma no s'ha deixat superar.

Els gols han arribat en la segona meitat. Una bona jugada personal de Ceballos s'ha arrodonit amb una assistència que el migcampista de l'Atlètic de Madrid Saúl ha aprofitat per fer l'1 a 0 en el minut 53. Cinc minuts més tard el bètic ha provocat la segona groga de Gagliardini. Tot i jugar amb 1 menys, Itàlia ha empatat en el minut 62 en una jugada individual del seu jugador més talentós, Bernardeschi.

Saúl amb dos gols més ha ficat a Espanya en la final. En el minut 65, ha marcat amb un xut llunyà potent i ben col·locat. En el 74, ha aprofitat la passada de la mort de Marco Asensio per anotar-se un hat-trick. En el minut 82 el blaugrana Denis Suárez ha entrat en el lloc de Deulofeu. L'altre català de l'onze titular d'Albert Celades, Hèctor Bellerín, ha disputat tot el matx.

Alemanya, l'últim escull

El rival d'Espanya en la final del Campionat d'Europa sub-21 serà una Alemanya que ha eliminat Anglaterra en la tanda de penals. Davie Selke de cap, en el minut 35, ha avançat els germànics. Anglaterra, ha reaccionat, i de quina manera. De veure's contra les cordes ha passat a dominar en el marcador amb els gols de Demarai de Gray en el miut 41 i de Tammy Abraham en el 50. Els britànics, però, han cedit massa terreny al rival i ho han pagat encaixant el gol de Felix Platte en el minut 70. Després d'una pròrroga sense gols, dues aturades en la tanda de penals del porter Julian Pollersbeck han ficat al seu equip en la gran final europea.