Un gran Edgar Badia i la falta d'encert protagonitzen la tímida victòria del Barça sobre l'Elx en el Trofeu Joan Gamper (1-0)

Oriol Llach i EstrellaActualitzat

El coronavirus ha estat el principal responsable d'un estrany Trofeu Joan Gamper amb un Camp Nou sense públic i disputat un mes més tard de les tradicionals dates d'agost.

El Barça ha guanyat sense brillar en excés davant l'Elx (1-0) en el partit que serveix tradicionalment com a presentació de la nova temporada. Amb un equip a mig construir, pendent de les sortides i de les arribades tenint en compte que el mercat d'estiu enguany es tancarà en plena tardor, el 5 d'octubre, Ronald Koeman ha dirigit atentament els seus homes per prendre nota de cara a quan arribin les competicions oficials, i és que el conjunt blaugrana necessita més que mai retrobar-se amb la seva millor versió.

De fet, el partit no podia començar més ben encarat, perquè el Barça s'ha avançat quan encara no havien passat ni dos minuts del xiulet inicial. En una gran combinació col·lectiva, Leo Messi ha fet una passada en profunditat molt precisa a Jordi Alba, que ha servit l'assistència a Antoine Griezmann, l'autor del gol (1-0).

L'Elx, que acaba de pujar de Segona i amb un equip a mig fer, ha quedat tocat per una diana que ha arribat molt aviat. Els de Jorge Almirón han viscut uns minuts de descontrol que el Barça no ha sabut aprofitar per sentenciar. Això sí, els blaugranes han disposat d'algunes ocasions entre les quals n'ha destacat una de De Jong que el porter dels valencians, el català Edgar Badia, ha rebutjat amb autoritat. Sergi Roberto també ha donat una gran assistència a Coutinho, però el seu cop de cap ha sortit per sobre del travesser.

El primer xut a porteria de l'Elx no ha arribat fins al minut 39, quan Pere Milla ha rematat des del lateral, però la pilota ha sortit a córner. Abans del descans Coutinho ha generat una gran jugada dins de l'àrea burlant els seus marcadors, ha passat la pilota a Griezmann, però el francès ha rematat fora.

A la represa, s'ha repetit el guió de la primera part, amb un Barça que volia agafar el protagonisme i que ha generat ocasions que han acabat amb falta d'encert, com una rematada de cap d'Ansu Fati, o bé marcades per la bona actuació del porter de l'Elx.

Pjanic, Trincao i Dembélé han disposat de minuts. El davanter francès, que havia substituït el seu compatriota Griezmann, s'ha afanyat a demostrar que es vol consolidar en el nou projecte blaugrana i ben aviat s'ha escapat en solitari amb la pilota als peus, però una vegada més l'inspirat Edgar Badia ha frustrat una acció de perill del Barça.

Trincao, aprofitant una excel·lent assistència de Coutinho, també ha tingut el segon a les botes, però en l'un contra un a l'àrea petita Edgar Badia ha tret un altre guant salvador que ha evitat el gol. Si hi hagués hagut públic, el Camp Nou hauria lamentat profundament l'ocasió frustrada. Una altra de les cares noves del Barça, Pedri, també ha tingut minuts a les acaballes del partit.

Quan el joc semblava adormit, l'Elx ha enviat un avís claríssim: Tete Morente s'ha internat per la banda i ha assistit Diego Bri, que no s'ho ha pensat dues vegades a l'hora de rematar a boca de canó; però un atent Neto ha evitat el que hauria pogut ser l'empat del conjunt valencià.