Copa Confederacions

Un golàs de falta de Dani Alves derrota Sud-àfrica (1-0) i el Brasil lluitarà amb els EUA per la Copa Confederacions

EUA-Brasil, final de la Copa Confederacions. El Brasil ha derrotat amb moltes angúnies la selecció amfitriona, Sud-àfrica, i buscarà alçar el títol davant el sorprenent combinat nord-americà. Brasilers i africans han jugat un partit força ensopit i amb poc ritme. Sud-àfrica ha pressionat la porteria de Julio César en el segon temps, però un blaugrana ha decidit el matx. Dani Alves ha sortit al camp en el minut 82 i, cinc minuts després, un potent i ajustat cacau en una falta directa ha donat el triomf a la "canarinha".

Són les cares d'abans i de després d'un gol decisiu. El blaugrana Dani Alves ha donat al Brasil la classificació per a la seva quarta final de la Copa Confederacions, amb un gran xut de falta a tres minuts del final. A Johannesburg l'estadi estava a rebentar. Si els Estats Units havien eliminat Espanya, perquè Sud-àfrica no podia fer el mateix amb el Brasil? I els sud-africans han tingut motius més que justificats per creure en la seves opcions.

D'ocasions, no els n'han faltat. El madridista Kaká no ha portat gairebé perill a la porteria local, però el seu company Julio César ha hagut d'intervenir amb encert en moltes ocasions per evitar l'eliminació dels grans favorits. Però el futbol sovint es repeteix i, quan un equip no aprofita les oportunitats, normalment després ha de lamentar-ho.

Dani Alves decideix

En el minut 87 ha arribat la sentència, en forma d'obús disparat per un tricampió blaugrana, que ha deixat la seva empremta en forma de golàs. El Brasil jugarà contra els Estats Units la final i Sud-àfrica buscarà el tercer lloc contra Espanya, amb la qual ja va perdre, per cert, en la primera fase.