Itàlia

Un gol d'Eto'o al camp de la Fiorentina (0-1) certifica el pas de l'Inter a la final de la Copa d'Itàlia

Dos exjugadors del Barça s'han associat aquesta nit per donar a l'Inter de Milà, pròxim rival blaugrana a la Champions, el pas a la final de la Copa d'Itàlia. L'equip de Mourinho ha guanyat per 0 a 1 al camp de la Fiorentina gràcies a una diana de Samuel Eto'o. L'assistència ha estat de Thiago Motta, i la rematada, trencant el fora de joc, del camerunès. El davanter africà ha rematat en semierrada però ha classificat el seu equip, que ja havia guanyat per 1 a 0 a l'anada.

Mourinho ha deixat a la banqueta Sneijder, Walter Samuel o Diego Milito per defensar, justament, el gol de l'argentí en l'eliminatòria contra la Fiore. L'esquema ha estat molt defensiu, amb tres centrals (Córdoba, Lúcio i Materazzi) i Motta de mig centre. Sí que ha jugat Samuel Eto'o, que, de fet, ha tingut les primeres ocasions del partit. La primera, al minut 11, després d'un eslàlom i una mica de sort en el rebot amb De Silvestri. I la segona, al minut 17, després d'una centrada de Maicon, que era ben sol a la dreta; de nou De Silvestri li ha impedit rematar.

Joc dur i especulatiu

De fet, els de Cesare Prandelli han cedit la iniciativa als de Mourinho en una primera fase amb molts dels ingredients negatius del futbol italià; duresa i especulació en el joc. Per sort, tot s'ha desvetllat una mica a partir d'una claríssima ocasió de Mario Balotelli, al minut 20, que ha rematat a l'esquerra de Frey. La Fiorentina per fi s'ha tret la son de les orelles i ha tingut dues oportunitats claríssimes per obrir el marcador, totes dues del mateix jugador, Gilardino. La primera, amb un control acrobàtic; la segona, desbaratada per Chivu quan el davanter italià rematava. Al cap i a la fi, després de 20 minuts de letargia, la Fiore ha merescut marxar al descans amb l'eliminatòria igualada.

Superioritat "nerazzurra"

La segona part ha tingut un inici curiós. La Fiorentina ha estat més de cinc minuts sobre el camp esperant el seu rival, que ha sortit amb retard; i José Mourinho ha estat el primer a fer-ho. Potser ha estat una "mourinhada", però el cert és que el seu equip ha estat superior en el segon temps. Balotelli ha tingut la primera ocasió, que ha desviat Frey amb una gran aturada, i al minut 56, ha arribat el 0 a 1. Excel·lent assistència de Thiago Motta i Samuel Eto'o trenca el fora de joc. El camerunès remata en semierrada però d'aquesta manera ha donat als "nerazzurri" l'accés a la final. Mourinho ha acabat de lligar la victòria traient Eto'o per fer entrar Cambiasso, i la resta no ha tingut història; 0 a 1 i el triplet interista que continua a l'horitzó.