Locatelli ha estat l'home del partit (Reuters)
Eurocopa

Itàlia supera Suïssa (3-0) i és la primera selecció classificada per als vuitens de l'Eurocopa

L'"azzurra", que no perd un partit des del 2018, ha guanyat gràcies a un doblet de Locatelli i a una altra diana d'Immobile

La selecció italiana continua convencent els escèptics després d'una nova actuació gairebé rodona a l'estadi Olímpic de Roma. Els de Roberto Mancini han tornat a guanyar per 3-0, com en la primera jornada contra Turquia. Amb 6 punts, els "azzurri" ja estan classificats per als vuitens de final de l'Eurocopa. Contra Suïssa, els golejadors han estat Manuel Locatelli, per partida doble, i Ciro Immobile.

La primera aproximació perillosa dels italians ha acabat amb gol de Chiellini. Però l'àrbitre rus Karasev, a instàncies del VAR, ha anul·lat la jugada per unes mans prèvies del capità de l'"azzurra". En el minut 26, jugada "made in Sassuolo". Teva meva entre Locatelli i Berardi amb rematada final del migcentre que ha superat el porter Sommer. El suïssos ho han provat, però els ha faltat inspiració i talent ofensiu. Itàlia ha sentenciat amb un altre gol de Locatelli, en el minut 52, i una diana d'Immobile en el tram final del matx. Itàlia és candidata al títol. No diguin que no els hem avisat.

País de Gal·les-Turquia

La selecció gal·lesa suma quatre punts després de dues jornades de competició, mentre que els turcs estan amb l'aigua al coll després de dues derrotes en dos partits. Aaron Ramsey ha obert el marcador en el minut 43 i Connor Roberts, en l'afegit, ha segellat el 0-2. Gareth Bale, que ha fallat un penal, ha fet les passades de les dues dianes britàniques.

Tot i els 33 graus de temperatura, la primera part a l'estadi Olímpic de Bakú ha estat molt entretinguda. Els gal·lesos han pogut estrenar-se en dues ocasions, però Ramsey no ha estat encertat davant el porter Çakir. També ha fallat Burak Yilmaz en un inici de partit elèctric.

Abans del descans, Bale, que l'han triat millor jugador del matx, ha assistit Ramsey en l'acció del 0-1. El davanter del Reial Madrid ha provocat un penal al minut 61. Ell mateix s'ha encarregat de xutar-lo, però la pilota ha anat als núvols. L'equip que dirigeix Rob Page ha assegurat els 3 punts en el minut 95. Jugada de Bale per la banda dreta, passada enrere i el lateral Connor Roberts transforma el segon gol gal·lès.

Bale, triat millor jugador del matx (Efe)

Rússia-Finlàndia

Els finlandesos han venut cara la seva pell, però, tot i que han tingut ocasions per empatar, els russos finalment s'han endut tres punts vitals per a les seves opcions de classificació per als vuitens de final.

Rússia s'emporta la victòria gràcies a un solitari gol de Miranchuk. El davanter rus ha donat el primer triomf al conjunt de Txertxéssov, que ha estat superior en el primer temps però ha patit la insistència de Finlàndia a la segona part.

El golàs de Miranchuk quan faltava poc per al descans ha acabat sent decisiu. Els finlandesos han sortit a totes a la segona part i han pres la iniciativa, tot i que al contraatac els russos feien mal.

Els jugadors russos agraeixen el suport a la seva afició (EFE)

Zhemaletdínov i Kuzyáev han pogut sentenciar el partit, però en una ocasió la mala punteria i en una altra el guany de Hradecky ho han impedit.

Amb el pas dels minuts, els russos han anat adormint el partit i als finlandesos se'ls han acabat les idees en atac.

Finlàndia no ha pogut repetir la gesta del primer partit i es queda amb 3 punts. Rússia ha aprofitat el seu últim partit a casa per aconseguir els 3 punts i es jugarà el pas a vuitens davant Dinamarca a Copenhaguen.

Hospitalitzen Mario Fernandes amb una lesió a les vèrtebres

El defensa Mario Fernandes, lateral dret de la selecció russa, ha estat ingressat amb una possible lesió a la columna vertebral. Fernandes, brasiler nacionalitzat rus, ha caigut malament al rematar de cap una centrada, i l'han hagut de traslladar en llitera abans de la mitja hora de partit.

Segons l'informe mèdic de la selecció russa, Fernandes pateix una lesió a la columna vertebral (EFE)