Copa

Un gol de Melendo dona la victòria a l'Espanyol en el primer derbi de Copa contra el Barça (1-0)

Un gol de Melendo a les acaballes del partit i un penal que Diego López ha aturat a Leo Messi han donat la victòria per la mínima als blanc-i-blaus

Oriol Llach EstrellaActualitzat

El primer assalt dels quarts de final del derbi de Copa entre l'Espanyol i el Barça s'ha saldat amb una victòria de l'Espanyol per la mínima gràcies a un gol de Melendo a les acaballes del partit i al penal que Diego López ha aturat a Leo Messi.

Quique Sánchez Flores ha plantejat el partit amb un Espanyol molt defensiu, deixant com a única referència en atac a Gerard Moreno i tots els altres jugadors concentrats en evitar el gol del Barça i és que es paguen cars els gols encaixats en camp contrari a la Copa.

Un Barça amb jugadors poc habituals com Digne, Aleix Vidal, Denis Suárez o Aleñá, del filial, ha assumit la iniciativa en el joc, però li ha costat superar el mur del mig del camp i arribar a la porteria de Diego López.

Els dos equips han disputat una primera part força intensa, però amb joc poc vistós, empat a 0, al descans. A la represa, l'entrenador de l'Espanyol ha fet entrar Baptistao per Sergi Darder per donar un cop de mà a Gerard Moreno en el joc ofensiu.

En els primers minuts de la segona part, Paulinho ha demanat el canvi per unes molèsties a conseqüència d'un fort cop al peu i Valverde ha fet entrar en el seu lloc Ivan Rakitic. Poc després, de nou moviment a la banqueta del Barça per pressionar més: Ha entrat Luis Suárez per Aleñá.

Al minut 60, ha arribat la jugada polèmica del partit, Sergi Roberto ha caigut a dins de l'àrea per una acció de Granero i l'àrbitre ha xiulat penal. Cornellà-el Prat ha embogit amb sonores protestes. Instants després, l'estadi blanc-i-blau ha embogit de nou quan Diego López ha aturat el xut de Leo Messi des dels onze metres. L'acció del porter perico ha estat el detonant perquè el conjunt blanc-i-blau agafés més confiança i ha començat a generar perill a la porteria blaugrana.

L'Espanyol tampoc ha pogut evitar les lesions i Javi Fuego s'ha vist obligat a abandonar el terreny de joc. L'ha substituït Melendo. També ha tingut els seus primers minuts després de la llarga lesió, Rafinha, que ha entrat per Denis Suárez.

A les acaballes del partit, Gerard Moreno li ha pres la pilota a Rakitic just davant de l'àrea del Barça i el croat ha forçat una falta que li ha costat la groga. Marc Navarro ha enviat un xut enverinat, però Cillessen ha blocat la pilota en una bona acció del porter holandès del Barça.

A les acaballes del partit, el conjunt blanc-i-blau ha fet el gol que li ha donat la victòria: Melendo s'ha sabut desmarcar sense perdre la posició i ha rematat la centrada de Marc Navarro des de la banda al fons de la porteria. Primer, gol de Melendo amb el primer equip de l'Espanyol, primera victòria de l'Espanyol en un derbi a Cornellà-el Prat i primera derrota del Barça de Valverde en totes les competicions regulars de la temporada.