Tots els gols de la jornada 36 de Primera Divisió

El Leganés goleja el Betis i fa un pas gairebé definitiu cap a la permanència (4-0); el Màlaga sentencia una setmana per oblidar del Celta (3-0); l'Atlètic de Madrid es llepa les ferides de la Champions amb una treballada victòria davant de l'Eibar (1-0); l'Sporting respira amb una victòria davant la UD Las Palmas (1-0) i l'Alabès frena les aspiracions europees de l'Athletic (1-0).

El Leganés ha golejat el Betis per 4 a 0 en l'últim partit de la 36a jornada i ha fet un pas gairebé definitiu per assegurar-se la permanència a la Primera Divisió. Els madrilenys han sortit a totes davant un rival que no es jugava res i han encarrilat el triomf amb dos gols en el primer quart d'hora de joc. Szymanowski, de penal, ha inaugurat el marcador en el minut 7 i El Zhar ha fet el segon en el 15.

Els verd-i-blancs no han reaccionat i en la represa, el conjunt d'Asier Garitano ha certificat la golejada amb dues dianes més, un golàs de Gabriel de vaselina des de gairebé el mig del camp i Szymanowski, autor d'un doblet. Amb aquest contundent triomf, el Leganés suma 33 punts, sis més que l'Sporting i amb sis punts per disputar-se, però té el "goal average" perdut amb els asturians, motiu pel qual encara no ha assolit la salvació matemàtica.

Màlaga, 3 - Celta, 0

El duel entre el Màlaga i el Celta de Vigo ha començat d'allò més igualat, però els andalusos han aconseguit avançar-se en el marcador gràcies a un gol de Javi Ontiveros al minut 26 amb una canonada des de fora de l'àrea (1-0).

Malgrat el desavantatge, els gallecs han pujat la pressió a la cacera de l'empat a 1, però Gustavo Cabral ha escombrat Sandro Ramírez a dins de l'àrea i l'àrbitre no ha dubtat a concedir el penal que ha transformat Recio (2-0).

En el temps de descompte, l'exblaugrana Sandro Ramírez ha posat la cirereta a la golejada transformant el tercer i definitiu gol des de l'àrea petita, aprofitant una assistència de Juankar.

A les acaballes del partit hi hagut tensió a les banquetes: L'entrenador del Celta, Eduardo Berizzo, ha increpat el jugador del Màlaga, José Recio, perquè ha fet una acrobàcia amb la pilota per superar un rival. El tècnic argentí ha acabat expulsat abans, però, Míchel ha sortit de la seva banqueta en defensa de Recio.

Atlètic de Madrid, 1 - Eibar, 0

Encara amb la derrota del partit d'anada de semifinals de la Lliga de Campions davant del Reial Madrid en el retrovisor, l'Atlètic de Madrid ha recuperat les bones sensacions amb una victòria treballada davant de l'Eibar a la Lliga per 1-0.

Els bascos han sortit a la gespa del Vicente Calderón amb la intenció d'aconseguir marcar en els primers minuts per minar la moral dels locals. Màxima intensitat i pressió molt alta per part dels de Mendilíbar que han deixat contra les cordes l'Atlètic de Madrid.

Però els "colchoneros", lluny de deixar-se intimidar, han reaccionat protagonitzant diverses ocasions que, o bé l'encert de Yoel sota els pals, o bé la falta de punteria han evitat el gol de l'Atlètic.

Fernando Torres ha entrat a la represa en substitució de Nico Gaitán i el moviment ha tingut un efecte immediat i és que l'Atlètic de Madrid s'ha llençat a un atac constant fins que el gol ha acabat arribant: Fernando Torres deixa passar una pilota centrada per Godín per a què Saúl Ñíguez, amb un xut ras i ajustat al pal dret, inaugurés finalment el marcador (1-0).

Amb aquesta victòria, l'Atlètic de Madrid es fa una mica més fort en el tercer lloc de la classificació de la Lliga i, sobretot, millora els ànims de cara a la complicada remuntada de Champions contra el Reial Madrid del proper dimecres. De moment, per anar fent boca, les grades del Calderón seguien plenes de gom a gom una llarga estona després del xiulet final per animar el seu equip de cara al difícil repte que els espera.

València, 4 - Osasuna, 1

El València ha golejat fàcilment un Osasuna enfonsat i amb  molt pocs recursos en un partit sense intensitat, en què els locals han tingut moltes facilitats de cara a porta. Dos gols de Garay a la primera meitat i els gols a la segona de Zaza i Rodrigo han sentenciat la victòria més còmoda del València en tota la temporada, aconseguida davant l'equip que menys problemes li ha causat a Mestalla al llarg de tot el campionat. L'únic gol de l'Osasuna l'ha fet Olavide, ja en el minut 90.

Amb aquesta nova victòria, l'entrenador del València, que no continuarà com a entrenador del primer equip la propera temporada, suma 10 victòries, 3 empats i 3 derrotes a la Lliga, a Mestalla.

Alabès, 1 - Athletic Club, 0

Un valuós gol de Theo Hernández ha frenat en sec l'Athletic que amb la derrota ha perdut l'opció de ratificar la seva plaça europea després de les derrotes dels seus rivals directes. Un golàs del lateral francès ha dinamitat un partit en què els blanc-i-vermells han perdonat l'Alabès a la primera meitat. A la segona meitat, el conjunt local, amb un gol a favor s'ha dedicat a defensar els intents dels bilbaïns per igualar el matx.

Sporting de Gijón, 1- UD Las Palmas, 0

Un solitari gol de Carmona (1-0, minut 65) ha donat a l'Sporting de Gijón la possibilitat de seguir lluitant per evitar el descens després d'un partit en què els blanc-i-vermells han evidenciat totes les seves limitacions davant un rival, el Las Palmas, que ha arribat a El Molinón amb els deures fets.

A l'Sporting només li valia la victòria en aquest partit i ha sortit amb molta força. La pressió dels de Rubi a la segona part ha donat els seus fruits i l'opció a Carmona de fer l'únic gol del matx. El jugador de l'Sporting li pren la pilota a Helder, queda sol davant de Javi Baras i fa pujar el gol al marcador.