El rus Ivan Kuliak, a la dreta, i el guanyador, l'ucraïnès Illia Kovtun, al centre (Font: FIG)
GIMNÀSTICA

El gimnasta Kuliak, sancionat un any per lluir el símbol de l'exèrcit rus

Ivan Kuliak va pujar al podi amb un mallot on hi havia la Z que duen pintada els tancs i vehicles de combat russos

Redacció Esport3Actualitzat

La Federació Internacional de Gimnàstica ha decidit sancionar amb un any Ivan Kuliak, el gimnasta rus que va pujar al podi amb un mallot on apareixia la Z que duen pintada els tancs i vehicles de combat russos. La federació ha explicat la decisió en un comunicat.

"Ivan Kuliak ha violat els estatuts, el codi ètic, el de conducta i el reglament tècnic i durant un any no podrà participar en cap esdeveniment o competència aprovada per la Federació Internacional de Gimnàstica."

 

El conflicte entre Rússia i Ucraïna va arribar fins a la Copa del Món de gimnàstica artística, disputada a principis del mes de març. L'acció de Kuliak va prendre encara més força després que en la prova de paral·leles del campionat celebrat a Doha, a Qatar, el guanyador fos l'ucraïnès Ilià Kovtun, que va haver de compartir podi amb el rus.

Qui és Ivan Kuliak?

Ivan Vitalievic Kuliak naixia l'any 2002 a Rússia. Amb només 4 anys començava a practicar gimnàstica artística, impulsat per la seva mare. 13 anys després, l'any 2019, guanyava la medalla d'or al Russian Junior Championship en all-around. Segons apunten diversos mitjans, l'any 2021 hauria rebut formació militar.

Anar al contingut