Futbol

Un fons d'inversió entra a LaLiga i pot facilitar la continuïtat de Messi al Barça

LaLiga anuncia una operació de 2.700 milions d'euros que ha de ser ratificada i que repercutirà directament en els clubs

Actualitzat

El fons d'inversió internacional CVC adquirirà un 10% de la Lliga espanyola en una operació que suposarà una injecció de 2.700 milions d'euros per a la competició.

LaLiga ha anunciat que l'aprovació definitiva ha de ser ratificada per la Comissió Delegada, i que ajudarà a "mantenir intactes les competències esportives i d'organització i gestió de la comercialització dels drets audiovisuals". La operació està dissenyada per impulsar el creixement gobal de LaLiga i els seus clubs, i continuar la transformació cap a una companyia global d'entreteniment digital".

Pot salvar la situació per al Barça

Sense entrar massa en detalls, LaLiga explica també en el seu comunicat que l'acord repercutirà directament en els clubs. Això podria implicar una millora financera per als clubs. Entre ells, el Barça, que ha de reduir dràsticament la massa salarial i que veuria augmentat el marge. Aquest fet permetria inscriure els quatre nous fitxatges de l'equip i també Leo Messi.  

D'acord amb les primeres estimacions, Barça i Reial Madrid, podrien rebre de forma immediata una quantitat al voltant dels 240 milions d'euros. l'acord també contemplaria una mínima part per al futbol de categories inferiors i el futbol femení.     

 
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut