Un FC Barcelona amb dues cares desaprofita l'oportunitat de posar-se líder de la Lliga al camp del Celta (4-3)

A la primera meitat, el Celta ha superat totalment els blaugrana. L'entrada d'Iniesta després del descans ha permès a l'equip de Luis Enrique recuperar la seva millor versió. Fins que una errada de Ter Stegen ha posat encara més difícil la remuntada.

Daniel AlentoActualitzat

El Celta ha mantingut una temporada més la seva bona estadística davant del FC Barcelona. Des que Luis Enrique dirigeix el Barça i Eduardo Berizzo els gallecs, l'equip de Vigo ha guanyat sempre als barcelonistes en el seu duel de la primera volta de la Lliga. Fa dues temporades va ser per 0 a 1, la passada el dolorós 4 a 1, i aquesta per 4 a 3, just quan el conjunt català aspirava a posar-se líder de la Lliga després de l'empat del Madrid a casa contra l'Eibar.

Luis Enrique ha fet 4 variacions respecte l'11 de la remuntada d'aquesta setmana a la Lliga de Campions al camp del Borussia Mönchengladbach (1-2), recuperant els titulars de la golejada a la Lliga davant l'Sporting (0-5) amb l'únic canvi de l'entrada de Jordi Alba per Lucas Digne. Javier Mascherano, Andrés Iniesta i Ivan Rakitic s'han quedat a la banqueta, deixant els seus llocs a Jéremy Mathieu, Arda Turan i Andres Gomes. El quart canvi, Paco Alcácer, ha estat reemplaçat per Rafinha.

El FC Barcelona ha volgut fer el paper de dominador des del primer minut. Una excel·lent combinació entre Arda Turan i Luis Suárez ha acabat amb el primer xut a porta, tot i que suau i centrat, de l'uruguaià en el minut 11. El Celta, a poc a poc, ha sortit del seu camp, pressionant de forma efectiva la sortida de pilota rival. Una passada imprecisa de Ter Stegen ha conduit a la pilota perduda per Busquets en el minut 22 que ha acabat amb el primer gol del matx, obra de Pione Sisto culminant una assistència d'Aspas.

En el següent atac gallec, el porter alemany ha hagut d'enviar a córner un potent xut del davanter insígnia del Celta. El mig del camp dels de Luis Enrique es veia incapaç ja no de generar joc, sinó també de conservar la possessió. En el minut 32, a la contra, Iago Aspas ha superat en l'u contra u Gerard Piqué per batre Ter Stegen amb un xut creuat. El Barça estava noquejat, i la següent aproximació dels gallecs, ara en una pilota perduda per Turan, ha acabat amb un gol de pròpia porta de Mathieu intentant evitar la rematada inapel·lable del malson de la defensa visitant, Aspas. En 33 minuts els barcelonistes ja perdien per 3 a 0, i encara sort que Ter Stegen ha evitat el quart en un xut d'Hugo Mallo.

Iniesta al rescat

Després del descans Andrés Iniesta ha entrat en el lloc de Rafinha, el que ha fet avançar la posició de Turan. El migcampista ha arribat així als 600 partits amb la samarreta del FC Barcelona, tot i que el partit no estava per celebrar l'efemèride. L'equip necessitava més que mai de la clarividència del manxec, davant la pressió dels de Berizzo que ha fet estralls en el joc visitant. Una centrada seva ha acabat en el gol de cap de Piqué en el minut 57.

El Celta ha reculat, fruit del cansament i del marcador favorable, i els homes de Luis Enrique han començat a arribar amb molta freqüència. Una gran assistència d'Iniesta a la desmarcada d'Andre Gomes ha acabat amb el penal de Cabral sobre el portuguès en el minut 63. I Neymar ha fet el 3 a 2. Els gallecs, que ja havien acusat el cop del primer gol, s'han enfonsat després del segon. La por ha canviat de bàndol. En el minut 66 Hugo Mallo ha agafat Neymar pel braç dins l'àrea fins fer-lo caure, però l'àrbitre Iñaki Bikandi Garrido no ho ha vist.

En el minut 75 Luis Enrique ha acabat de recomposar el seu mig del camp donant entrada a Denis Suárez en el lloc de Sergio Busquets. Just llavors, quan semblava que la remuntada era a tocar, una errada impròpia de Ter Stegen intentant elevar la pilota per sobre de Pablo Hernández ha acabat en el gol del migcampista local. Iago Aspas ha tingut el 5 a 2 en el minut 79, però aquesta vegada el porter del FC Barcelona si ha fet bé la seva feina.

A la desesperada Paco Alcácer ha entrat per Jordi Alba. A 4 minuts del final Gerard Piqué ha fet el seu segon gol de la nit, també de cap, rematant una centrada des de la línia de fons de Denis Suárez. Neymar i novament Piqué han tingut les últimes oportunitats d'aconseguir l'empat, però les seves rematades han sortit desviades. El FC Barcelona, dels últims 12 punts en joc a la Lliga, n'ha sumat 4.