Futbol

Un estudi de preparadors físics veu alt risc de contagi en els futbolistes quan es reprengui la Lliga

El document, de 40 pàgines, l'ha descobert Javi Miguel al programa "El Club de la Mitjanit". L'extens treball recalca que durant el període de competició els sistemes immunològics dels futbolistes estaran més baixos a causa de la fatiga per l'acumulació de partits.

Redacció Esport3Actualitzat

Diversos preparadors físics d'equips de la Lliga, entre ells Antonio Gómez del Barça, signen un estudi titulat "Retorn als entrenaments i competició del futbol després de l'alerta sanitària de la Covid-19 amb èmfasi en la represa d'entrenaments i la gestió de la competició".

El document de 40 pàgines l'ha descobert Javi Miguel al programa "El Club de la Mitjanit". L'extens treball recalca que durant el període de competició els sistemes immunològics dels futbolistes estaran més baixos a causa de la fatiga per l'acumulació de partits. Aquest fet els pot fer més vulnerables a infectar-se pel coronavirus. Tot plegat contrasta amb les afirmacions de Javier Tebas, que recentment ha assegurat que el risc de transmissió en els partits seria pràcticament zero. En canvi, la conclusió que extreu l'informe és que els futbolistes estaran més exposats a afeccions respiratòries.

 

Per mirar de minimitzar aquests riscos, l'informe conclou que serà molt important assolir un alt nivell de preparació física abans del retorn a la competició per fer que el desgast sigui menor i la resposta a possibles infeccions sigui més eficient.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut