ESPANYOL

Un Espanyol sense solucions al Bernabéu (2-0)

Els de Machín només oposen ordre i els blancs, jugant a ràfegues, s'imposen amb gols de Varane i Benzema

Oriol VidalActualitzat

El "sermó dels pipiolos" de Machín ha implicat al Bernabeu la purga, precisament, de dos joves: Pedrosa, Pipa i Campuzano s'han quedat a la banqueta, entrant Dídac i Calleri. I cap veterà ha sofert seqüeles del drama viscut contra l'Osasuna, més enllà de l'obligat canvi del sancionat Víctor Sánchez per Granero. Davant, un Madrid que ha vestit de verd en suport a la cimera del clima i que, ves per on, s'ha rejovenit amb les entrades de Rodrygo i Vinicius pels lesionats Hazard i Bale. Als cinc minuts, Vinicius, des de l'esquerra, ha obligat Diego a la primera intervenció del migdia, sense que Fede Valverde aprofités després el rebuig. L'altre brasiler, Rodrygo, també ha tingut el punt de vista desviat en un xut des de la frontal després d'un refús de Bernardo als 12 minuts. Però l'Espanyol ha superat bé aquesta fase d'exigència: amb un bloc baix i un esperit molt combatiu i solidari ha compensat el joc a ràfegues dels merengues, a l'espera de poder sortir a la contra amb Víctor Gómez buscant Calleri.

L'argentí ha gestat la jugada que ha pogut suposar el 0-1. En el minut 26, l'ex de l'Alabès ha fet una bona centrada des de l'esquerra i Granero ha fet volar Courtois amb una bona rematada de cap. A la contra, patiment, amb una acció personal de Vinicius que, ha marxat fàcilment de David López i ha tornat a exigir Diego. El gallec ha estat providencial en el 36, volant a xut de Valverde. Però no ha pogut evitar la tragèdia un minut més tard, quan Benzema ha atret bona part de la nodrida defensa blanc-i-blava i ha vist Varane tot sol, que no ha perdonat de xut creuat. La nova mostra de l'Espanyol fràgil d'aquest curs es podria haver compensat amb l'expulsió de Vinicius, però Jaime Latre li ha perdonat la segona groga per haver relliscat abans de fer caure David López. Una decisió molt criticada pels jugadors i el tècnic, però amb 1-0 (i amb el proverbial desencert de Vinicius per poder aprofitar tot el que genera) ha tocat marxar a vestidors. 

A la represa l'Espanyol ha mirat de fer un pas endavant, però Darder i Wu Lei no han tingut físic per culminar les seves arribades. El risc, cedir metres als avions blancs, com Benzema, que també s'ha estimbat davant un immens Diego. Ha tocat moure fitxa i Machín ha optat per situar Campuzano en el lloc de Wu, mentre que Zidane ha donat entrada a Modric per Kroos. El Madrid ha pogut sentenciar en el minut 70, però Benzema ha enviat fora una ocasió molt clara després d'una deixada de Vinicius. L'Espanyol volia però no podia canviar la dinàmica del matx i Machín ha fet debutar a la Lliga Pol Lozano sacrificant Granero. L'equip ha trobat més espais i Marc Roca ho ha provat, però la seva rosca ha estat feble, fàcil per a Courtois. I gairebé en la rèplica, en el minut 79, el desengany: l'incombustible Fede Valverde ha fet la passada de la mort i Benzema, davant la lentitud de Bernardo, ha tornat a sucar: onze gols ja aquesta temporada.

El 2-0 ho enterrava tot, però acte seguit Mendy ha estat expulsat per una altra entrada perillosa a Víctor Gómez. Com va passar davant l'Osasuna, però, la reacció de Machín ha estat minsa. Ha mantingut els tres centrals tot i jugar amb superioritat i, per rematar-ho, quan s'ha decidit a fer entrar Melendo, ha retirat Calleri. Tot ha resultat ja intranscendent, com les solucions que intenta aplicar el tècnic i que viuran una final angoixant la setmana que ve davant el Betis de Rubi. De moment, un punt dels últims divuit possibles.   

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut