Espanyol

Un Espanyol consumit pels nervis cau amb contundència contra la Reial Societat i s'apropa a l'abisme del descens (0-5)

Els blanc-i-blaus, que arrencaven el partit a només un punt de la zona de descens, estaven obligats a guanyar, però s'han vist superats clarament per la Reial Societat en un partit desastrós que podria provocar la destitució imminent de Constantin Galca

David CarballoActualitzat

L'RCDE Stadium ha començat celebrant l'arribada del nou any xinès i ha acabat desesperat amb el mal joc del seu equip. L'Espanyol, que arrencava el partit a només un punt de la zona de descens, estava obligat a guanyar aquesta final però s'ha vist superat clarament per la Reial Societat i ha tocat fons en un partit desastrós i que podria provocar la destitució imminent de Constantin Galca.

En un inici per oblidar, l'Espanyol ja havia encaixat dos gols en els primers set minuts. Jonathas ha inaugurat el marcador i Carlos Vela, de vaselina, ha fet el 0 a 2 aprofitant el desconcert local en defensa. Amb un resultat tan advers només començar, l'Espanyol no ha reaccionat i s'ha anat consumint pel nerviosisme i la impotència.

La Reial Societat, sense fer res de l'altre món, ha jugat amb els nervis d'un Espanyol trencat i incapaç de crear cap ocasió de perill sobre la porteria de Rulli en una primera meitat desastrosa. Al final dels primers 45 minuts, l'afició periquita ha acomiadat els seus jugadors amb una gran xiulada. Però el desconcert ha seguit a la represa i l'Espanyol, lluny de reaccionar, ha continuat a la deriva davant una Reial Societat que ha fet més gran la ferida.

El desconcert segueix a la represa

L'entrada de Burgui i Pau López, que ha substituït Arlauskis, amb problemes musculars, no ha millorat res el joc dels blanc-i-blaus. Ben al contrari, la Reial Societat ha seguit jugant a plaer davant un Espanyol enfonsat. El jove Mikel Oiarzabal i Diego Reyes, amb dos gols més en els primers deu minuts de la represa, han situat un dolorós 0 a 4 que ha provocat una desbandada dels aficionats locals, farts de la lamentable imatge del seu equip en un partit tan important.

En l'últim minut, l'Espanyol ha arrodonit la seva lamentable actuació encaixant el cinquè i definitiu gol, obra de Jonathas, que ha aprofitat una cadena d'errades per arrodonir la maneta visitant. La Reial Societat, que no havia guanyat cap matx a domicili des de l'arribada d'Eusebio Sacristán a la banqueta, ha trencat aquesta mala ratxa lluny d'Anoeta i s'allunya de la zona de descens. Tot el contrari d'un Espanyol que amb aquesta nova desfeta a casa es queda a només un punt del descens i amb unes sensacions molt dolentes. El futur de Galca, que no ha estat el revulsiu a la banqueta després de la destitució de Sergio González, penja d'un fil.