La nena, Mili Hernandez, va veure com el seu equip de futbol quedava desqualificat en un torneig perquè deien que sembla un nen (Reuters)
Futbol

Un equip de futbol infantil dels Estats Units és desqualificat d'un torneig perquè una de les seves jugadores sembla un nen

Anaven a jugar la final d'un torneig quan els van comunicar que quedaven desqualificades perquè una de les seves integrants semblava un nen

Actualitzat

Polèmica en el futbol infantil femení que està fent la volta al món per les xarxes socials. L'equip Azzurri Cachorros Chicas estava a punt de jugar la final d'un torneig a la ciutat d'Omaha, als Estats Units, quan l'organització el va desqualificar sobtadament al·legant que una de les nenes integrants, Mili Hernandez, amb els seus cabells curts, semblava un nen.

Ni la mateixa nena, ni l'entrenador ni els seus pares, que van intentar presentar diversos documents identificatius que demostren el gènere de la seva filla, no s'ho podien creure. L'equip ha presentat una queixa formal a la federació a la qual pertanyen i estan pendents de la resolució.

La indignació que ha provocat aquest incident no ha trigat a convertir-se en un autèntic fenomen a les xarxes socials. Fins al punt que dues de les estrelles del futbol femení de la selecció dels Estats Units i vigents campiones del món, Mary Abby Wambach i Mia Hamm, han donat tot el seu suport a la petita Mili.

 

Anar al contingut