FUTBOL INTERNACIONAL

Un egipci de 75 anys vol convertir-se en el futbolista professional més veterà de la història

Ezzeddine Bahade ha fitxat en aquest mercat d'hivern per un club de la Tercera Divisió del seu país. Si aconsegueix jugar els 90 minuts de dos partits inscriurà el seu nom al llibre dels rècords

Jordi BentanachsActualitzat

Ezzeddine Bahade va néixer el 1945 com a Franz Beckenbauer. Esquiva rivals a ritme d'anunci de sabatilla esportiva i xuta amb una potència destacable per la seva edat. Però aquest egipci no vol entrar a la història del futbol pels seus gols, sinó que, amb 75 anys, es vol convertir en el jugador més veterà de tots els temps. Ho té clar, l'edat és només una xifra:

Per què els jugadors es retiren als 35 anys? Podrien jugar molt més si tinguessin l'ambició i desig de fer grans coses que jo tinc. Em sento un juvenil.

L'Ezzeddine es posa a punt amb Mahmou Reffat, un entrenador personal que quan va rebre l'encàrrec de posar-lo en forma no ho veia clar.

Al principi se'm feia difícil però em vaig dir: provem-ho aviam com va. I quan vam començar vaig veure que podíem treballar moltes coses.

El primer pas ja el té; fitxa federativa amb el Sis d'Octubre, un equip de la Tercera Divisió egípcia.

 

 

Ara li falta jugar els 90 minuts de dos partits. Des de la Federació Egípcia de Futbol veuen el cas d'Ezzeldine com un referent per a molts futbolistes que es retiren quan podrien disfrutar de l'esport durant més anys amb motivació. Walled Attar és el director executiu de la federació:

L'hem encoratjat a lluitar pel seu somni perquè pot ser un exemple per a molts que creuen que la vida esportiva s'acaba a certes edats.

Qui ostenta el rècord Guinness no és un jugador de camp, sinó un porter, Isaak Hayik. Amb 74 anys, aquest israelià va inscriure el seu nom al llibre dels rècords l'any passat. Bahade s'ha esperat un any per intentar-ho. N'estarem pendents.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut