Un doblet de Messi fulmina l'Arsenal i apropa el Barça als quarts de final de la Champions (0-2)

Un doblet del crac argentí lidera el triomf dels blaugrana a l'Emirates Stadium davant un Arsenal que li complica i molt les coses als homes de Luis Enrique

David CarballoActualitzat

Leo Messi ha deixat el Barça amb un peu i mig als quarts de final de la Lliga de Campions. Un doblet del crac argentí ha liderat el triomf dels blaugrana a l'Emirates Stadium davant un Arsenal que li ha complicat i molt les coses als homes de Luis Enrique.

L'Arsenal ha abandonat per un dia el seu habitual estil ofensiu i atrevit i li ha plantejat molts problemes al Barça amb una pressió asfixiant i avançada. Tot i treure l'onze de gala, els homes de Luis Enrique s'han topat amb un rival molt ben plantat i amb les idees clares que ha complicat la circulació fluida de pilota dels blaugrana.

Els "gunners" han sabut esperar el seu moment i han intentat sorprendre en algun contraatac buscant la velocitat d'homes rapidíssims com Bellerín, Oxlade-Chamberlain i Alexis Sánchez, molt motivat contra el seu exequip. Amb un ritme lent i previsible, el Barça ha estat incapaç d'arribar amb perill sobre la porteria de Cech. L'Arsenal, amb transicions ràpides, ha tingut la primera ocasió clara amb un xut de Chamberlain aturat de forma providencial per Ter Stegen.

Messi, amb un xut de falta per baix que no ha sorprès la tanca defensiva, i Luis Suárez, amb un cop de cap desviat per poc, han estat les dues úniques aproximacions ofensives d'un Barça poc incisiu en atac i on el trident no ha pogut brillar durant els primers 45 minuts.

Doblet de Messi

En la represa, el Barça ha intentat accelerar el ritme i l'Arsenal ha hagut de recular cada vegada més cap a la seva àrea. Neymar ha pogut inaugurar el marcador, però Cech li ha guanyat la partida en un clar un contra un. La resposta dels "gunners" ha estat un cop de cap de Giroud que Ter Stegen ha salvat amb una altra gran aturada.

Les forces estaven molt igualades fins que, en el minut 72, un fulminant contraatac de llibre construït pel trident l'ha culminat Messi, que ha batut Cech per primera vegada en set partits després de rebre una assistència magistral de Neymar. Amb l'Arsenal abocat a l'atac en busca de l'empat, el Barça ha mantingut el control en tot moment i Luis Suárez ha pogut fer el segon, però ha estavellat un xut al pal

En el minut 83, ha arribat la sentència. Flamini, que acabava d'entrar al terreny de joc, ha comès un penal de passarell a Messi que l'argentí, assumint la responsabilitat, ha transformat per fer el 0 a 2. El Barça ha guanyat per primera vegada a l'Emirates Stadium i ha obtingut un magnífic resultat per afrontar el partit de tornada al Camp Nou. Un duel que es perdrà Gerard Piqué per sanció.