Actualitat blaugrana

Un Barça treballador es queda sense recompensa i empata contra el Vila-real (0-0) als quarts de Copa

Un Barça treballador, que ha buscat el gol des de bon principi, s'ha quedat sense recompensa i ha acabat empatant 0-0 amb el Vila-real a El Madrigal en l'anada dels quarts de Copa del Rei. Els blaugranes han dominat de forma incontestable, sobretot, en el segon temps, on l'atac ha estat constant. Iniesta ha tingut l'ocasió més clara amb un xut que Diego López ha enviat a córner. El Vila-real ha arribat poc a la porteria de Valdés, però, amb molt perill de les botes de Nihat i Senna. L'eliminatòria es resoldrà dijous al Camp Nou.

Amb Puyol refredat, Rijkaard ha descartat el de la Pobla i Edmílson i així s'ha quedat amb setze jugadors. Pinto, com era previst s'ha quedat a la banqueta. Sobre el Madrigal, el Barça ha començat imposant la seva autoritat, en una primera part de molta intensitat. El Vila-real, per la seva banda, ha vist d'entrada com només li quedava optar al contraatac, però de mica en mica s'ha anat situant sobre el terreny de joc i sota la direcció de Pirés ha anat sobreposant-se en l'últim quart d'hora abans d'arribar al descans. En la primera part, per part del Barça, només han destacat dues oportunitats. Una d'Henry, que envia a fora, després d'una jugada d'Iniesta dins l'àrea, i un xut de Giovani, que ha aturat Diego López. Ha faltat molta definició en els metres finals.

Ha estat el Vila-real el que ha disposat de l'ocasió més clara per marcar en el primer temps. Ha estat al minut 37, amb una rematada de Nihat, que ha obligat Valdés a lluir-se enviant la pilota a córner. Abans, el turc ja havia enviat un xut ben col·locat, que el de l'Hospitalet ha aturat. Entremig de les dues jugades dels de la Plana, Rossi des de la frontal també ho ha provat, però el xut ha acabat en un refús del porter blaugrana.

Messi ha entrat al terreny de joc només començar la segona part, en el lloc de Giovani. Els blaugranes han pressionat de forma absoluta i han tancat per complet els de Pellegrini al seu camp, buscant el gol. L'atac dels de Rijkaard ha estat constant, davant un rival que tenia molts problemes per passar de mig camp. Bojan, que ha entrat en el lloc d'Henry, ho ha intentat, també Iniesta, amb dues rematades creuades, i Messi, fins i tot de falta directa. Entremig, només com a anècdota, però molt perillosa, una canonada de Senna que ha sortit a fora. Ja en el temps afegit, Nihat ha tingut l'última oportunitat amb un xut de falta directe. Hauria estat injust, per a un Barça que havia anat a totes, que el desenllaç de la falta hagués acabat al fons de la xarxa. El matx ha acabat amb una jugada de Messi. Aquest cop amb les mans que ha sorprès al porter Diego López, però no ha enganyat l'àrbitre Pérez Lasa.

Amb el 0-0, l'eliminatòria dels quarts de la Copa es decidirà dijous que ve a les deu del vespre al Camp Nou.