Barça

El Barça guanya l'Atlètic de Madrid i ja és de Champions (4-2)

L'equip de Xavi ha signat la millor primera part de la temporada remuntant el gol inicial de Carrasco i en la segona s'ha sobreposat a l'expulsió de Dani Alves

Francesc LatorreActualitzat

Cinquanta dies feia que el Barça no jugava a casa. De fet, el que han jugat aquest dissabte contra l'Atlètic de Madrid era el primer del 2022 dels blaugrana com a locals. Això volia dir que jugadors que fa dies que actuen amb la samarreta del Barça s'estrenaven davant la seva afició. És el cas de Ferran Torres o Dani Alves, per exemple.

Abans de començar el partit, un jugador rival s'ha endut l'ovació del Camp Nou i un jugador local una xiulada general. Els aplaudiments, per a Luis Suárez en el moment que ha trepitjat la gespa de l'estadi per escalfar. Els xiulets, per a Ousmane Dembélé en el moment que la megafonia ha cantat el nom dels jugadors suplents del Barça.

I és que Xavi ha optat per deixar el francès a la banqueta. El trident atacant l'han integrat de sortida Gavi, Ferran Torres i Adama Traoré.

El Barça ha començat el partit proposant una pressió intensa i una circulació ràpida de pilota per tal de desmuntar l'entramat defensiu de Simeone, que s'han endut el primer ensurt al minut 5. Una bona combinació col·lectiva ha acabat amb un xut ras de Ferran Torres des de la frontal de l'àrea gran que ha sortit desviat a l'esquerra d'Oblak.

Però l'Atlètic ha congelat l'estadi barcelonista dos minuts després amb el primer gol del partit. Genial passada de Koke per a Luis Suárez, que li ha guanyat l'esquena a Gerard Piqué. L'uruguaià, de primeres, ha assistit Carrasco per a que el belga superés Ter Stegen amb una rematada creuada. Però l'alegria els ha durat poquíssim als madrilenys, perquè en la jugada immediatament posterior el Barça ha empatat amb un golàs de Jordi Alba. El català ha empalmat amb la tíbia una centrada de Dani Alves. La rematada poc ortodoxa d'Alba s'ha convertit en una volea espectacular que Oblak només ha pogut acompanyar amb la mirada. En la celebració, Alba ha fet un gest amb la mà amb el qual es referia clarament a les crítiques que ha rebut en els últims partits.

Inici elèctric proporcional a les dimensions del partit. En el minut 20, Joao Félix hauria pogut avançar novament els matalassers amb una rosca que ha marxat molt a prop de la porteria de Ter Stegen. El portuguès ha fallat i en el següent atac del Barça, els de Xavi s'han posat per davant en el marcador. Adama Traoré ha deixat clavat Hermoso fent gala de la seva potència i ha centrat perquè un dels més menuts, Gavi, superés de cap Oblak.

També de cap ha tingut una boníssima ocasió l'Atlètic de Madrid per empatar el partit en el minut 36. Ha centrat Lemar i ha rematat Savic però no ha girat prou el coll i la pilota ha sortit fora.

Però ha estat el Barça qui ha fet el tercer per culminar la millor primera part des que Xavi és a la banqueta culer. Piqué ha enviat al travesser un servei de falta lateral de Dani Alves. El rebuig l'ha recollit Ronald Araujo per enviar la pilota al fons de la porteria i instal·lar l'eufòria a un Camp Nou que feia dies que no gaudia tant amb el seu equip.

Simeone ha fet un canvi en temps de descans i ha fet sortir Wass en el lloc de Vrsaljko. Però qualsevol intenció de capgirar el partit semblava quedar esvaïda de seguida perquè el Barça ha necessitat quatre minuts per fer el quart. Aquesta vegada obra de Dani Alves, que ha recollit una pilota morta a l'interior de l'àrea per afusellar sense compassió Oblak i fer embogir una mica més l'estadi culer, que ha corejat el nom del lateral brasiler.

Però Simeone no ha donat el partit per perdut i ha fet un triple canvi, donant entrada a Correa, Reinildo i Cunha. I un parell minuts després de fer-ho ha vist com el seu equip feia el segon i retallava distàncies. L'ha fet Suárez de cap a la sortida d'un córner. L'uruguaià no l'ha celebrat i ha demanat perdó a la que va ser la seva afició.

Xavi ha reaccionat movent també la banqueta i en el minut 60 ha fet debutar Aubameyang, que ha sortit en el lloc d'un ovacionat Adama Traoré. Cinc minuts més tard ha entrat Nico per Pedri, una substitució per mirar de recuperar força al mig del camp, que en els últims minuts havia passat a control madrileny.

En el minut 68, el Barça s'ha quedat amb un jugador menys per jugador de Dani Alves. En una acció com a mínim estranya, Alves ha clavat la planta de la bota al bessó de la cama esquerra de Yannick Carrasco. Gil Manzano ho ha revisat al VAR i no ha dubtat ni un segon en treure-li la targeta vermella. Per recomposar la defensa, Xavi ha fet entrar Dest sacrificant Gavi.

Deu minuts més tard una altra expulsió a les files culers, però en aquest cas a la banqueta. L'àrbitre ha expulsat el segon de Xavi, el seu germà Òscar Hernández, per protestar una falta sobre Ferran Torres que l'àrbitre no havia assenyalat. Uns instants més tard, groga també per a Xavi, igualment per protestar una altra decisió arbitral. El partit vivia moments de màxima tensió, dins i fora del rectangle de joc.

Però l'Atlètic de Madrid no ha sabut aprofitar els 20 minuts en que ha tingut un efectiu més i de fet, no ha generat cap més ocasió de perill fins al final del partit.

Amb aquesta victòria el Barça supera l'Atlètic de Madrid a la classificació i, després de molt temps se situa en les places que donen accés a la Lliga de Campions. El proper cap de setmana, nou desafiament per als blaugrana en la visita a l'Espanyol. Aquest dissabte, 74.220 espectadors han vist en directe el triomf dels culers contra l'Atlètic, la tercera millor entrada de la temporada.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut