Luis Suárez, capcot en un moment del partit sense gols contra el Reial Madrid (Reuters)
Barça

Un Barça ofegat al seu camp i que no remata: les dades que evidencien el mal joc

El Barça només va xutar dos cops entre els tres pals en el clàssic contra el Reial Madrid: però aquesta manca de poder ofensiu s'ha repetit en altres partits aquesta temporada. De fet, els de Valverde acrediten les pitjors xifres de rematades en catorze anys

Jordi SunyerActualitzat

L'empresa d'estadístiques esportives Opta ha evidenciat, amb una sola xifra, un dels problemes del Barça de Valverde aquesta temporada. Si bé al Camp Nou els blaugranes han executat diverses exhibicions ofensives en partits de Lliga --i de fet, el Clàssic és tot just el segon partit com a local en què no marquen quatre o cinc gols--, la xifra total de rematades a porta del Barça és la més baixa en, com a mínim, catorze anys. Des que Opta va començar a comptabilitzar aquesta xifra (temporada 2005-06) mai, després de disset jornades, els blaugranes havien rematat només 210 cops a porteria (12,4 per partit).

 

 

Davant el Madrid, el Barça només va ser capaç de rematar en cinc ocasions, de les quals únicament dues, de Messi i Frenkie de Jong, entre els tres pals. És la tercera vegada aquesta temporada en què el Barça remata, únicament, cinc cops (marca negativa). Al mateix temps, el Madrid va superar clarament el Barça en nombre de xuts, i és la sisena vegada aquesta temporada en què això passa. Tots els precedents d'aquestes dues dades eren amb els de Valverde com a visitant: Osasuna, Llevant, Dortmund, Praga i Anoeta. Mai havia succeït, aquesta temporada, al Camp Nou.

El duel pel liderat també va tornar a evidenciar els maldecaps que té l'equip de Valverde cada cop que un rival li planteja una pressió alta. El clàssic es va jugar, en un 60% del temps, a camp blaugrana; i un 31% del temps, en el terç defensiu de l'equip blaugrana. Són xifres rares en el Barça, fins i tot en comparació amb altres partits aquesta temporada. En els dos últims desplaçaments exigents, Anoeta i el Metropolitano, el percentatge de joc als terços finals va ser lleugerament favorable al Barça (25%- 23% a Sant Sebastià, 27%- 26% a Madrid), i en l'últim partit a casa, contra el Mallorca, un 38% del matx es va desenvolupar en el terç defensiu mallorquinista. Ahir, l'equip de Zidane també va recuperar més pilotes que el Barça (54-51). Els números de la classificació situen el Barça com a líder, però els que analitzen el joc en detall apunten una altra tendència.

ARXIVAT A:
El Clàssic
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut