basquet

Un Barça massa tou no impedeix el desempat contra el Tenerife

La parella Huertas-Shermadini controla un partit on el Barça no ha tingut la concentració i l'encert necessaris

Víctor LavagniniActualitzat

Canvi total de decoració en el segon partit respecte al primer. El Canàries ha tingut més concentració, més ambició i més ritme i ha forçat el desempat divendres, al Palau. El Barça no ha tingut ni encert, ni rebot, i ha anat més temps a remolc.

El Canàries, sota la batuta de Marcelinho Huertas, 26 punts i onze assistències, ha fet anar de corcoll la defensa visitant i ha trobat Shermadini, 37 de valoració. El rebot era insular i el desencert en el tir exterior, comú. Poca calma i molta igualtat fins al 38 a 35 del descans, amb un rebot ofensiu més, segment del joc que el Barça havia de millorar a la represa i no ha fet.

El tercer quart del Tenerife ha començat amb un parcial de 9 a zero, res a veure amb els mateixos minuts de dilluns, res a veure amb el joc de la parella Huertas-Shermadini. El Barça ha perdut el control i s'ha vist dotze punts per sota, 49-37. Era el moment del Tenerife, però, amb Bolmario i sobretot Gasol a la pista, Jasikevicius l'ha encertat. Un parcial de 2 a 10 amb el protagonisme del català ha parat el cop i s'ha recuperat la igualtat en el marcador. La història s'ha repetit i els locals han tornat a avançar-se per 12 en 3 minuts i per 14 en 5; el Barça ja no ha tingut la duresa necessària per evitar el tercer partit: 80 a 65.