Pau Ribas ha estat un dels destacats en la victòria del Barça Lassa a Vitòria

Un Barça Lassa molt seriós supera el Baskonia a domicili (73-82)

Els homes de Pesic han sumat la cinquena victòria consecutiva a l'ACB i tanquen la primera volta com a líders de la competició amb un balanç de 15 triomfs i 2 derrotes

El Barça Lassa ha superat el Baskonia per 73-82 en un partit molt igualat que s'ha decidit en un últim període en què els locals han acusat el cansament físic davant uns blaugranes molt sòlids.

L'encert en el tir dels locals ha marcat l'inici del partit i, després d'arribar a dominar de 9 punts amb un destacat 5 de 8 en llançaments de tres punts, un bon final de primer quart de Victor Claver ha permès als blaugranes arribar només 4 punts per sota en el marcador al final dels primers deu minuts (19-15).

El segon quart s'ha iniciat amb un intercanvi de cistelles entre Poirer i Serpahin fent protagonista el joc interior. Amb Kevin Pangos en la direcció i canviant molt bé en els bloquejos defensius, els de Pesic es trobaven cada vegada més còmodes però no aconseguien retallar diferències davant un Baskonia que resposta per mitjà d'un inspirat Hilliard. Blazic i Hanga han aportat aire fresc al Barça Lassa, però els catalans no han aconseguit capgirar el marcador i han arribat al descans dos punts per sota (38-36).

El tercer període ha començat amb els dos equips molt intensos als dos costats de la pista. Shields, amb 7 punts, i Heurtel, amb 6, han portat el pes ofensiu dels dos equips en els primers quatre minuts. El Barça, aprofitant les imprecisions dels locals, ha encadenat un parcial de 7-0 amb un Seraphin imposant-se en la zona i han empatat el partit a 51. En un final de quart amb moltes imprecisions per part dels dos equips, els blaugranes han aconseguit posar-se per davant (61-62).

Pau Ribas, amb cinc punts consecutius, ha estat l'encarregat de marcar diferències per part dels catalans a l'inici de l'últim període i els de Pesic s'han posat set punts per sobre quan només s'havien disputat dos minuts. El Barça Lassa s'ha mostrat molt sòlid en un últim període en què el Baskonia, exhaust físicament, ha abaixat els braços i els blaugranes han sumat la cinquena victòria consecutiva a la Lliga.

Amb el triomf, el FC Barcelona tanca la primera volta liderant l'ACB i serà un dels caps de sèrie en la Copa del Rei.