Barça

Un Barça fiable en els moments clau

La fiabilitat del Barça de Valverde en els moments clau de la temporada, el principal pal de paller del nou títol blaugrana

Francesc LatorreActualitzat

El futbol del Barça agradarà més o menys, però el que és innegable és que Valverde ha dotat l'equip d'una gran capacitat per sobreviure als moments més complicats i fer tirar endavant els partits més importants a nivell de classificació. 

El Barça no ha perdut contra cap dels grans rivals en aquesta Lliga. Contra el Madrid, 5-1 al Camp Nou, sense Messi, lesionat, i amb recital de Luis Suárez. L'uruguià va posar-se l'equip a les espatlles i va liderar un triomf que va liquidar Julen Lopetegui. Al Bernabéu, amb Solari a la banqueta blanca, gol de Rakitic per guanyar 0-1 i descartar els blancs de la lluita pel títol. Només tres dies abans, hi havien guanyat 0-3 per eliminar-los de la Copa. 


Rakitic, peça clau en l'esquema de Valverde, es va perdre per sanció el partit de la primera volta al Wanda Metropolitano. El Barça es va sobreposar a la seva absència i al gol de Costa. Empat de Dembélé a les acaballes del partit per evitar que els tres punts es quedessin a Madrid. Al Camp Nou, el partit contra els matalassers valia ben bé una Lliga. Guanyar-los suposava sentenciar el títol. Va costar obrir la llauna però Suárez i Messi van fer que el Barça guanyés un altre partit clau. 


El Barça tampoc ha perdut contra el Sevilla, ni contra el València ni contra el Getafe i ha après a salvar punts "in extremis"... com a Vila-real. Altra vegada Messi i Suárez van evitar que l'equip tornés a Barcelona amb la butxaca buida.

Un equip extremadament competitiu que lluita els partits fins a l'últim sospir. Un gen imprescindible en l'ADN dels campions.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut