Handbol

Un Barça Borges de dues cares s'emporta el derbi català a la pista del Fraikin Granollers (23-31)

El Barça Borges s'ha emportat la victòria a la pista del Fraikin Granollers per 23-31 en un derbi català amb dos parts molt diferenciades. En la primera, els blaugranes han escombrat de la pista els vallesans amb una efectivitat ofensiva demolidora. Al descans, els homes de Xavi Pascul dominaven per un contundent 12-22 i a la represa han arribat a tenir un màxim avantatge d'onze gols. Però un excés de relaxació blaugrana, combinat amb la reacció local, ha posat emoció a un duel que semblava sentenciat. El Barça s'ha topat amb un Ohlander estel·lar i el Granollers s'ha arribat a posar a només tres gols, però l'esforç ha passat factura als vallesans i, finalment, la victòria ha caigut del bàndol blaugrana, que es manté com a líder imbatut de la classificació.

El Barça Borges ha mostrat una bipolaritat difícilment explicable. Festival de joc i de gols en el primer temps. I col·lapse ofensiu en els 30 minuts següents. El Granollers no ha arribat a temps a la reacció però, com a mínim, ha animat una segona part que es preveia de tràmit. El vendaval de joc blaugrana al principi portava xifres tan increïbles com un 100% d'eficàcia en els llançaments als primers 13 minuts. Nagy golejava en cada acció individual i el Barça aconseguia diferències molt importants. Per si fos poc al Granollers li costava sang, suor i llàgrimes transformar els penals. Només dos de cinc llançaments en la primera part. Igropulo s'ha afegit a l'exhibició visitant i amb un gol amb el temps agonitzant ha posat un escandalós 12-22 al descans.

Reacció estèril dels locals

Un descans que ha estat el millor que li ha passat al Granollers i el pitjor al Barça. L'atac blaugrana s'ha encallat absolutament, primer per la relaxació, després per l'aparició d'Ohlander. Incommensurable en la segona meitat el porter suec, que s'ha convertit en un mur infranquejable per als homes de Xavi Pascual. Els vallesans s'han posat a només tres gols amb una diana de Marc Pujol que ha fet creure a l'afició local en el miracle de la remuntada. Però Rutenka ha exercit de líder visitant i ha apagat l'ambició i la cridòria de l'Olímpic de Granollers. Amb aquesta victòria, el Barça es manté com a líder de l'Asobal amb un vuit de vuit mentre que el Granollers ha perdut la seva condició d'invicte aquesta temporada.