Nairo Quintana i Alberto Contador a la Vuelta (EFE)
Nairo Quintana i Alberto Contador a la Vuelta (EFE)
Ciclisme

Un atac d'Alberto Contador permet a Nairo Quintana deixar enrere Chris Froome a la classificació de la Vuelta

Un atac molt matiner del ciclista madrileny l'ha aprofitat el líder, Quintana, per deixar enrere el seu principal rival, Froome. El britànic ha intentat al llarg de tota l'etapa atrapar els del davant, però no ho ha aconseguit.

Daniel AlentoActualitzat

Després d'una etapa reina de dissabte que no va ser decisiva, la Vuelta ha viscut un dia clau aquest diumenge en la quinzena etapa, de 120 quilòmetres, entre Sabiñánigo i Sállent de Gallego. L'ambició d'Alberto Contador (Tinkoff), el seu geni per atacar, ha dinamitat la cursa de sortida, i el líder Nairo Quintana (Movistar) ho ha aprofitat perfectament per aconseguir ampliar el seu avantatge a la classificació, potser de forma definitiva, sobre Chris Froome (Sky).

Contador no es resigna a no ser protagonista a La Vuelta. No es troba en el seu millor moment, i li falta un punt per estar al nivell de Quintana i Froome, però no ha perdut l'ambició. Després de l'etapa reina de dissabte, aquest diumenge ha buscat l'escapada ja des dels primers quilòmetres. I un atac seu ha trencat la cursa.

El Tinkoff ha començat a donar batalla des de la sortida. En el quilòmetre 7, amb el seu equip Sky despistat, ha hagut de ser el mateix Froome qui neutralitzés el madrileny. Dos quilòmetres més tard, Contador ha marxat, enduent-se a la seva roda el líder, Nairo Quintana (Movistar). I tots dos acompanyats de bon gregari per imposar un fort ritme. L'equip de Froome no estava en disposició d'ajudar-lo, i ha hagut de ser l'Orica d'Esteban Chaves i Simon Yates, tercer i quart classificats, qui assumís la persecució amb l'ajuda de l'Astana.

Una llarga persecució

Superat el port de tercera categoria de l'Alt de Petralba i començant l'ascensió del de segona, l'Alt de Cofetablo, el marge dels escapats respecte el segon grup era de gairebé 3 minuts. En el descens un relleu de Samuel Sánchez (BMC) al darrere ha reduït les diferències fins a 1:45, però ha estat un miratge. Només la feina dels ciclistes de l'Astana del novè classificat, l'italià Michele Scarponi, ha permès els perseguidors iniciar la darrera pujada a poc més de 2 minuts del líder.

Quan han començat les primeres rampes del port de Formigal, de primera categoria, Quintana ha agafat el comandament del primer grup, una vegada que els seus companys ja no podien més. Al darrere, Chris Froome no ha assumit la responsabilitat. Veient la debilitat del britànic, Alejandro Valverde (Movistar) li ha volgut donar un cop moral amb un atac que no ha trobat resposta. El ciclista de l'Sky cedia posicions mentre al davant només quedaven Quintana i l'italià Gianluca Brambilla (Ettix-Quick Step). En els últims metres Brambilla ha esprintat per avantatjar en 3 segons Quintana a la línia de meta.

Fabio Felline (Trek) ha estat el tercer i el rei de la muntanya, Kenny Elissonde (FDJ), quart. Contador ha entrat a 34 segons del primer i Esteban Chaves, el tercer de la classificació, a 1:53. Finalment, Froome s'ha deixat 2 minuts i 36 segons. Després d'ajustades les bonificacions de l'etapa, el marge del líder colombià respecte el guanyador de l'últim Tour de França és de 3 minuts i 37 segons, i 3:57 sobre el tercer, el seu compatriota Chaves. Contador és el quart a 4 minuts i 2 segons, amb 1 minut i 5 segons d'avantatge sobre l'anglès Simon Yates (Orica). El ciclista de Sabadell David de la Cruz (Etixx-Quick Step) ocupa el novè lloc a 7 minuts i 23 segons de Quintana.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut