Fórmula 1

Un acord d'última hora evita l'escissió en el Mundial de Fórmula 1

No hi haurà escissió a la F1. Després de la reunió del Consell Mundial de la Federació Internacional d'Automobilisme a París, la FIA va anunciar que ha arribat a un acord amb els equips més poderosos que amenaçaven de crear una competició paral·lela. El proper Mundial es diputarà amb les mateixes normes d'aquest any, i deixa, doncs, sense efecte la dràstica reducció de despeses prevista pel 2010 que havia generat el conflicte. Finalment, doncs, sembla que ha estat la FOTA, l'associació on es reunien els principals equips, la gran vencedora de l'enfrontament.

Actualitzat
El més perjudicat pel desenllaç de l'enfrontament ha estat Max Mosley, que ha anunciat que no optarà a la reelecció de president de la FIA. L'anglès tenia en contra la FOTA i la seva continuïtat en el càrrec abocava la F1 a l'escissió.

Aquesta era l'última oportunitat que tenien FIA i FOTA de posar-se d'acord i l'han aprofitat, però qui ha fet valer la seva força han estat els equips, que ja havien fet públic fins i tot un calendari per al Mundial paral·lel que tenien previst organitzar al marge de la FIA.

El llistat de 13 equips pel 2010

La FIA ha fet públic el llistat de les 13 escuderies inscrites per al Mundial de Fórmula 1 del 2010. Les novetats són l'espanyola Campos Meta, la britànica Manor Grand Prix i la nord-americana US F1. 

Així doncs, el pròxim Mundial estarà protagonitzat pels equips següents: 

- Scuderia Ferrari Marlboro Ferrari
- Vodafone McLaren Mercedes McLaren-Mercedes
- BMW Sauber F1 Team BMW Sauber
- Renault F1 Team Renault
- Panasonic Toyota Racing Toyota
- Scuderia Toro Rosso STR
- Red Bull Racing RBR
- AT&T Williams Williams-Toyota
- Force India F1 Team Force India-Mercedes
- Brawn GP Formula One Team Brawn
- Campos Meta Team Campos-Cosworth
- Manor Grand Prix Manor-Cosworth
- Team US F1 Tean US F1-Cosworth
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut