Samuel Umtiti, en una imatge d'arxiu
Barça

Umtiti, l'únic futbolista del Barça que no ha debutat aquesta temporada

En cap competició, ni Lliga ni Champions. Canviarà la situació del central amb l'arribada de Xavi? La participació del francès minva cada temporada que passa

Redacció Esport3Actualitzat

En la seva primera roda de premsa prepartit, la prèvia al derbi d'aquest dissabte contra l'Espanyol, Xavi Hernández va dedicar bones paraules a alguns dels seus jugadors. Una de les respostes que més va sorprendre va ser la dedicada a un dels expedients X que l'equip arrossega des de fa anys, Philipe Coutinho. "Si el recuperarem anímicament, tindrà molts minuts. El talent el té".

Sembla que el brasiler tindrà una enèsima oportunitat per demostrar la seva vàlua. No obstant això, altres jugadors no és tan clar que puguin tornar a ensenyar les condicions que van demostrar en el passat. Un dels casos més preocupants és el de Samuel Umtiti, l'únic futbolista del primer equip del Barça que encara no ha debutat en cap competició, un dubtós honor que atresora en solitari des que Dembélé jugués uns minuts a Kíev. La seva participació ha estat inexistent tant en Champions com en Lliga, on és un dels 10 jugadors de la competició en aquesta situació.

En les cinc temporades anteriors, la participació d'Umtiti ha anat minvant de forma ostensible des de 2018 quan, després de guanyar el Mundial de Rússia amb França, va començar a arrossegar problemes físics:

  • 2016-17: 43 partits i 1 gol
  • 2017-18: 40 partits i 1 gol
  • 2018-19: 15 partits i cap gol
  • 2019-20: 18 partits i cap gol
  • 2020-21: 16 partits i cap gol
  • 2021-22: 0 partits, de moment

L'ex del Lió, a qui sembla que el Benfica estaria interessat a incorporar al mercat d'hivern, va arrencar el curs sentint els xiulets de l'afició durant la presentació de l'equip a l'Estadi Joan Gamper, en ple xoc per la marxa de Messi. Amb aquesta dinàmica, tampoc apunta a titular al derbi contra l'Espanyol d'aquest dissabte.

 

Anar al contingut