Futbol

La UEFA suspèn el procediment contra els clubs de la Superlliga

La comissió d'apelació de la Uefa suspèn fins a nova ordre l'expedient disciplinari obert contra Barça, Madrid i Iuve pel tema de la Superlliga

Redacció Esport3Actualitzat

La UEFA ha anunciat aquest dimecres la suspensió del procediment contra els tres clubs que no havien renunciat a el projecte de la Superlliga, Barcelona, ​​Juventus i Reial Madrid.

En un comunicat assenyala:

"Després de l'obertura d'un procediment disciplinari contra el FC Barcelona, ​​el Juventus FC i el Reial Madrid CF per una possible violació de el marc legal de la UEFA en relació amb el projecte de l'anomenada 'Superlliga', el Comitè d'Apel·lació de la UEFA ha decidit suspendre el procediment fins a nou avís ".

L'expedient es va iniciar el 25 de maig i s'ha tirat enrere abans que el Barça hagi presentat recurs. El president del Barça ja va anunciar que si la UEFA sancionava el club blaugrana, recorreria al Tribunal d'Arbitratge de l'Esport, amb el convenciment que el TAS donarà la raó als clubs. I que el club no acceptaria cap càstig de la UEFA.

El detonant: una sentència de la justícia suïssa

El passat dilluns la cadena SER va avançar que el Ministeri de Justícia de Suïssa hauria notificat a la UEFA i a la FIFA que no poden emprendre represàlies contra els tres clubs

La justícia suïssa s'empararia en la sentència dictada el 20 d'abril pel jutjat mercantil número 17 de Madrid, que estimava la petició de mesures cautelaríssimes feta per l'organització i estimava que UEFA i FIFA incorrerien en una situació d'abús de poder en cas de sancions o represàlies. 

La UEFA, a més, està sent investigada pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea per si incorre en una situació de monopoli.   

 

 

ARXIVAT A:
Superlliga
Anar al contingut