Espanyol

Ucraïna, Rússia i Bielorússia, unides a l'Espanyol

Al vestuari del primer equip femení coincideixen jugadores de les tres nacionalitats

La Tamila Khimich és ucraïnesa; la Nadezjda Karpova, russa i la Hanna Kazyupa, bielorussa, i totes tres juguen a l'Espanyol, a la segona divisió femenina de futbol. L'últim partit que va disputar la Tamila va ser amb la selecció d'Ucraïna, que ja dirigia el català Lluís Cortès.

Quan va esclatar la guerra es va veure obligada a buscar un nou equip, ja que la competició es va aturar.

Tamila Khimich: "Quan va començar la guerra vaig pensar que a Ucraïna s'aturaria el futbol, però volia seguir jugant per estar en forma i vaig parlar amb gent per buscar algun equip a Espanya. Tenia diferents opcions, però finalment vaig decidir l'Espanyol"

Va aterrar a Barcelona el 8 d'abril deixant enrere el seu país per poder continuar amb la seva carrera futbolística. No ha tingut gaire temps d'adaptar-se a la nova vida, però s'ha trobat amb la Karpova, qui porta més de 4 anys jugant a la lliga espanyola i l'ajuda a integrar-se

Nadezjda Karpova: "Estic ajudant al màxim perquè sé que és difícil venir d'un altre país per jugar... He d'ajudar perquè l'equip guanyi i perquè les noies estiguin més còmodes"

Tamila Khimich, Nadezjda Karpova i Hanna Kazyupa, ucraïnesa, russa i bielorrussa, a l'Espanyol
Tamila Khimich, Nadezjda Karpova i Hanna Kazyupa, ucraïnesa, russa i bielorrussa, a l'Espanyol

Hanna Kazyupa va fitxar pel club blanc-i-blau pocs dies més tard que la Tamila, provinent del mateix equip, el Hirnyk Kryvyi Rih de la lliga ucraïnesa. 

Deixant enrere el que està passant entre els seus països d'origen, comparteixen vestuari. La Karpova les ajuda a totes dues a adaptar-se a la nova vida de Barcelona. I és que de fronteres, a l'esport no existeixen

Hanna: "Tenim sort que la Karpova hi sigui perquè ens ajuda a adaptar-nos més ràpid, i traduir, i si tenim problemes ens pot ajudar"

El futbol a Ucraïna manté diferències respecte el futbol català. Reconeixen que el nivell aquí és superior. La Tamila no és l'única jugadora que ha canviat els seus plans de vida i futbolístics de manera dràstica, i manté el contacte amb les seves companyes de selecció que també han arribat a Catalunya per poder seguir jugant a futbol.

És inevitable per a les jugadores oblidar tot allò que està passant al seu país. La Tamila es va sentir altre cop futbolista, i va tornar a marcar després de 158 dies. Va ser un gol decisiu contra el Saragossa que va donar els tres punts a l'Espanyol, situant-lo líder de la categoria. Aquest cap de setmana, l'equip es juga l'ascens a la màxima categoria

Tamila: "També és important marcar el gol de la victòria, i estem a un pas més de pujar a primera divisió"

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut