Alpinisme

TV3 recorda l'ascensió televisada de Sergi Mingote a l'Everest el 2003

Dins l'espai "Últim minut", es recupera una proesa esportiva però també tècnica, pionera a Europa

Redacció Esport3Actualitzat

TV3 ha recuperat aquest divendres, a través de les xarxes socials del canal Esport3, una de les grans gestes tècniques de la història de la televisió al nostre país, que va coincidir, també, amb una gesta esportiva. El 22 de maig del 2003, TV3 va retransmetre en directe l'ascensió de l'alpinista de Parets del Vallès Sergi Mingote al cim de l'Everest per la cara sud: d'aquesta manera, la televisió pública catalana va esdevenir la primera d'Europa a retransmetre en directe una ascensió a l'Everest i la primera del món a fer-ho des de la cara sud, considerada la més dificultosa. Mingote, per la seva banda, es va convertir en el segon alpinista català, després d'Òscar Cadiach, que aconseguia arribar al cim més alt del planeta per les dues vessants.

La retransmissió va ser possible gràcies a un equip de cinc persones que va comptar amb la col·laboració dels xerpes que acompanyaven Mingote i a qui es va haver d'ensenyar, "in situ", com utilitzar la càmera dissenyada per a l'ocasió. Xavi Valls va assumir la feina periodística de l'expedició; Lluís Palahí, la producció de tot el dispositiu; l'experimentat Albert Barceló va ser l'operador de càmera; i van ser necessaris dos tècnics d'enllaços, Miguel Ángel Cobos i Miguel Ángel López. Tots ells es van instal·lar en un camp base a 5.400 metres d'alçada després de nou dies de trekking.

L'"Últim minut" dedicat a aquesta gesta mostra detalls del dispositiu tècnic, imatges de l'ascensió de Mingote i el moment de la transmissió en directe des del cim. "Últim minut" és una iniciativa del Departament d'Esports de TV3 que recupera grans moments de la història de l'esport català decidits en l'últim minut, o en l'últim segon, normalment de partits de qualsevol esport. En aquest cas, l'equip responsable de l'espai va decidir recuperar aquesta gesta perquè, en el moment que Mingote era a pocs metres de coronar el cim de l'Everest, pràcticament en els últims minuts de la pujada, al camp base no s'aconseguia rebre el senyal que enviaven els xerpes.

Tots els espais de l'"Últim minut" emesos fins ara es poden recuperar en un espai específic de la web esport3.cat, i també s'inclouen al programa "No tenim vergonya" que emet TV3 de dilluns a divendres durant la temporada d'estiu.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut