Televisió

TV3 celebra aquesta nit els 30 anys de la seva primera transmissió esportiva rememorant-la en un programa especial

TV3 ha rememorat aquest dimarts la seva primera transmissió esportiva, que es va fer el 10 de setembre del 1983, dins també de la primera emissió de la cadena. Coincidint amb el 30è aniversari de l'esdeveniment, TV3 ha ofert el reportatge "3 60: El primer partit", una producció del Departament d'Esports de TV3 que fa memòria d'aquell dia, una data històrica.

Actualitzat
TV3 ha rememorat la seva primera transmissió esportiva, que es va fer el 10 de setembre del 1983, dins també de la primera emissió de la cadena. Coincidint amb el 30è aniversari de l'esdeveniment, TV3 ha emès aquest dimarts 10 el reportatge "3 60: El primer partit", una producció del Departament d'Esports de TV3 que fa memòria d'aquell dia, una data històrica.

La primera transmissió esportiva de la història TV3 va ser la del partit de la Lliga Barça-Osasuna, que va guanyar l'equip blaugrana per 1-0 i que tenia també entrenador i jugador argentins destacats: César Luis Menotti, guanyador de la Copa del Món del 1978, i Diego Armando Maradona. Ara, "3 60: El primer partit" fa un repàs d'aquella pionera i innovadora retransmissió, a través del testimoni dels protagonistes d'aquella transmissió i d'aquell partit, les imatges del qual es podran tornar a veure.

El periodista Josep Maria Casanovas i l'exjugador blaugrana Carles Rexach van ser els encarregats de la transmissió, la primera en català per televisió, i ara recorden l'experiència. En parlen també dos blaugrana que van jugar aquell partit: Víctor Muñoz i el "Lobo" Carrasco, que va ser l'autor del primer gol cantat en la televisió pública catalana.

Altres protagonistes d'aquella jornada, com Jaume Roures, que en aquell moment treballava de productor a la naixent TV3, l'actor Joan Pera, que va ser el presentador de la primera emissió del 10 de setembre de fa 30 anys, o el periodista Bernat Soler, actual narrador de les transmissions dels partits del Barça, fan la seva interpretació del que va suposar aquella transmissió.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut