Turquia venç França (95-77) i s'enfrontarà a Eslovènia en els quarts del Mundial

La selecció de Turquia va jugar un molt bon partit aquest diumenge i es va desfer amb claredat de França, per 95-77, en els vuitens del final del Mundial de bàsquet. Els turcs, comandats per un excel·lent Turkoglu (20 punts) van dominar totes les fases del joc i continuen imbatuts en el torneig. El seu proper rival, en la ronda de quarts, serà la selecció d'Eslovènia que va apallissar una dèbil Austràlia per 87-58. Jaka Lakovic, amb 19 punts, va liderar l'equip en un partit plàcid des del començament fins al final. El guanyador del Turquia-Eslovènia s'enfrontarà al vencedor de l'eliminatòria que Espanya disputarà contra Sèrbia.

Turquia presenta candidatura

La selecció turca va demostrar que pot ser una de les candidates al títol. No només juga a casa, sinó que, a més, té un equip equilibrat, amb talent i que juga amb un estil definit. Aquest diumenge a Istambul l'ambient era espectacular. França ho va patir i el nerviosisme dels seus jugadors es va traduir en nombroses pèrdues en els primers minuts de partit. La selecció local, comandada per un implacable Turkoglu va agafar 15 punts d'avantatge abans del descans (28-43).

En el tercer quart França no va trobar solucions i la diferència en el marcador es va anar eixamplant fins a un màxim de 28 punts. En l'últim quart, l'equip turc es va permetre el luxe de dosificar alguns dels seus homes més importants. Tot i això, l'equip local no va perdre la compostura i es va acabar imposant per un clar 95-77. El millor home francès, i màxim anotador del partit, va ser Boris Diaw, tot i que els 21 punts que va fer van ser insuficients per a l'equip "bleau".

Eslovènia destrossa Austràlia

El proper rival de Turquia en el Mundial serà Eslovènia, que va vèncer amb claredat Austràlia per 87-58. L'inici del partit va deixar vist per a sentència un enfrontament molt desigual. Els eslovens van arrencar amb un parcial de 12-0 davant una inoperant Austràlia que mai no va mostrar capacitat de reacció. Els europeus van gestionar bé la diferència i van portar en tot moment el ritme d'un partit sense història. Al descans l'avantatge ja era de 21 punts (42-21), que, de fet, va arribar a ser de fins a 35. Jaka Lakovic va ser el màxim encistellador del partit, amb 19 punts.