Imatge de la sortida de la Jean Bouin, que han pres més de 15.000 corredors.
Atletisme

Tuemay bat el rècord masculí de la Jean Bouin i Kotovska guanya en la categoria femenina

Més de 15.000 atletes han participat aquest diumenge en la 91a edició de la clàssica barcelonina

Actualitzat

El corredor eritreu Tsegay Tuemay, de 18 anys i amb una extraordinària marca de 29:17 minuts, ha establert un nou rècord de la clàssica barcelonina Jean Bouin, en la 91a edició. La fondista ucraïnesa Olga Kotovska, amb un registre de 22:34, ha estat la primera dona.

Tuemay ha rebaixat en 14 segons el rècord de la prova internacional masculina (sobre 9.900 metres) que ostentava el kenià Josphat Kirpono Menjo amb 29:31 des del 2009.

La cursa ha estat competida amb un pols inicial entre Tuemay, el marroquí Ilias Fifa, l'ugandès Mosés Kibet, el kenià Yusuf Biwot i el marroquí Adel Mechal.

Després de passar junts la primera volta, Mechal s'ha quedat despenjat al començament de les rampes de la segona i els canvis de ritme de l'eritreu i de Fifa han deixat fora de la lluita els altres dos africans al final de la segona volta. Ilias Fifa, guanyador de la Jean Bouin el 2011, segon el 2012 i tercer el 2013, ha intentat sorprendre el seu rival al començament de la volta final.

Semblava que Fifa el deixaria enrere, però a mig recorregut un nou canvi de ritme de Tuemay ha deixat enrere el fondista marroquí, que ha hagut de conformar-se amb el segon lloc amb una gran marca de 29:30, que també ha rebaixat l'anterior rècord. A deu segons i en tercera posició ha entrat l'ugandès Moses Kibet (29:40).

En categoria femenina, sobre la distància de 6.600 metres, la ucraïnesa Olga Kotovska, de 31 anys i que aquest any s'ha imposat en la marató de Rennes (França), ha vençut amb autoritat, sent la primera atleta del seu país que guanya la prova, amb un registre de 22:34.

Ha superat en 18 segons la sabadellenca Lidia Rodriguez (Santutxu), que ha repetit el seu segon lloc de l'any passat i que ha marcat 22:52. La tercera plaça del podi ha estat per a la russa Tatiana Vilisova amb un crono de 23:12.

En la prova Open, sobre 5 quilòmetres i amb arribada a l'Arc del Triomf, s'han imposat l'hospitalenc Alejandro Rodríguez (ISS L'Hospitalet), de 25 anys i amb una marca de 15:01, i la també hospitalenca Victòria Sauleda (New Balance), de 22 anys i subcampiona d'Espanya de 800 metres en pista coberta, amb un temps de 17:09. Són parella i han corregut i guanyat l'Open com a preparació de la seva temporada.

En l'Open sobre 10 quilòmetres, el manresà David Martínez (CA Manresa) s'ha imposat amb un registre de 30:52, mentre que en categoria femenina, la victòria ha estat per a Jacqueline Martín (FC Barcelona), amb 34:15, superant en dos segons la jove britànica de 22 anys, Jessica Andrews (34:17).

En la jornada matinal s'han disputat un total de quinze curses amb un total de 15.557 corredors de totes les categories en la línia de sortida.

Anar al contingut