FUTBOL

Troleig en el canvi de nom del Carranza: voten "Estadio Francisco Franco"

La consulta de l'Ajuntament de Cadis degenera, amb vots per rebatejar el camp amb el nom del dictador o de Santiago Abascal

RedaccióActualitzat

"Estadio Francisco Franco" o "Estadio Santiago Abascal". Amb aquesta barreja de guasa gaditana, oposició política i respecte a la tradició del club han reaccionat les penyes del Cadis al canvi de nom del Ramón de Carranza, que ha acabat sent carn de chirigota. L'alcalde de la ciutat, José María González, "Kichi", de Podem Andalusia, havia promogut una consulta per rebatejar-lo. Carranza, militar i alcalde de la ciutat procliu a l'Alzamiento, va ser "còmplice del cop d'estat", segons el consistori, fet contrari a la Llei de la Memòria Històrica. Però la iniciativa, via correu electrònic, ha acabat degenerant en unes votacions esperpèntiques.

Kichi havia proposat als penyistes diverses opcions alternatives, com "Bahía de Cádiz" o "Estadio de La Laguna" (el barri on és l'històric camp gadità) per rebatejar l'estadi, que porta el nom actual des de la inauguració, el 1955, en un partit contra el Barça. En principi, també hi havia alternatives amb personatges clau en la història del club, com "Estadio Mágico González" o "Estadio Michael Robinson", gran aficionat i inversor del club. Però finalment es van retirar per evitar uns personalismes que no s'han pogut evitar en l'elecció per correu. Així, tot i que la gran majoria de votants s'han inclinat per mantenir el nom de "Carranza" (una opció que ja no contemplava l'Ajuntament), el recompte final ha propiciat que figures com el dictador espanyol o el president de Vox hagin quedat en segona i en tercera posicions, respectivament.

Contraris de bon començament al canvi de nom, els penyistes denuncien la poca seriositat d'aquesta iniciativa. A parer seu, els estrambòtics resultats obtinguts demostren que tot s'ha fet sense rigor i que qualsevol persona haurà pogut enviar un correu a l'Ajuntament fent-se passar per soci. La figura de Carranza, que també dona nom a l'històric torneig d'estiu, resisteix, tot i les connexions evidents amb el general colpista Queipo de Llano, que el va tornar a posar d'alcalde en plena guerra civil, i farà que es mantingui la discòrdia política. Segons Kichi, queda acreditat que Carranza va ser un personatge actiu en la repressió de sindicalistes i contraris a Franco.

Anar al contingut