Futbol

Troben arsènic allà on s'ha de construir l'estadi de l'Inter de Miami

Els terrenys van acollir durant anys una planta incineradora de residus, i això explicaria l'alt índex de substàncies tòxiques
Actualitzat
David Beckham, a la sortida del tribunal

El projecte de David Beckham de construir un estadi nou per a l'Inter de Miami, la franquícia que ell presideix i que participarà a l'MLS a partir del 2020, ha sofert un altre contratemps. Els terrenys on està projectat construir l'estadi de l'equip, amb capacitat per a 28.000 espectadors, tenen un índex d'arsènic que dobla el límit legal, i també altres substàncies tòxiques, com el bari. Els terrenys van acollir durant anys una planta incineradora de residus i actualment hi ha el camp de golf de Melreese, que ha estat clausurat preventivament fins a fer-hi més anàlisis.

L'Inter de Miami començarà a participar a l'MLS jugant els partits com a local a Fort Lauderdale, a 40 quilòmetres de la capital de Florida, però el plantejament de Beckham és tenir un estadi, amb zona comercial i de lleure, a la mateixa ciutat. Els plans inicials de fer el camp a la cotitzada zona del port o al costat del pavelló dels Miami Heat ja han estat descartats per les queixes d'empreses de creuers, d'associacions de veïns i de grups per a la preservació del medi ambient. Ara, el projecte, que suposa una inversió d'uns 1.000 milions de dòlars, ha trobat un nou obstacle per salvar.

Anar al contingut