Barcelona Pirineu vol acollir els Jocs d'Hivern del 2022.
Jocs Olímpics

Trias assegura que no hi ha pressa per presentar la candidatura Barcelona-Pirineu per acollir els Jocs d'Hivern del 2022

Barcelona presentarà dilluns la seva candidatura als Jocs Olímpics d'Hivern del 2022, segons informen els diaris "El País" i "El Periódico". El pressupost total, marcat per l'austeritat, seria d'uns 3.200 milions d'euros, incloses les infraestructures. Un dels eixos del projecte passarà per millorar les connexions, viàries i ferroviàries, entre Barcelona i el Pirineu. Des de la candidatura catalana, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s'ha afanyat a desmentir aquesta informació i ha assegurat que els pressupostos publicats "no són correctes".

Actualitzat
Barcelona presentarà dilluns al Comitè Olímpic Espanyol la candidatura Barcelona Pirineu per acollir els Jocs Olímpics d'Hivern del 2022, segons informen avui els diaris "El País" i "El Periódico". La capital catalana agafa el relleu olímpic, després de la patacada de Madrid, que gairebé dóna per feta la seva renúncia, com ahir va anunciar l'alcaldessa de la ciutat, Ana Botella. Des de la candidatura catalana, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s'ha afanyat a desmentir aquesta informació i ha assegurat que els pressupostos publicats "no són correctes".

Trias ha assegurat que "no hi ha pressa per decidir" presentar la candidatura Barcelona Pirineu "per acollir els Jocs Olímpics d'Hivern el 2022, 2026 o 2030" i ha considerat que l'important és que es faci "quan hi hagi possibilitats de guanyar". "En quin moment ens presentem ha de ser una decisió col·lectiva", ha puntualitzat Trias, que per a això vol consultar amb els grups municipals, el govern, la Generalitat, les federacions esportives i el mateix Comitè Olímpic Espanyol.

En una roda de premsa per a la presentació del pla de patrocini corporatiu de Transports Metropolitans de Barcelona, l'alcalde ha demanat "paciència" a tots els qui li demanen que presenti la candidatura o que convoqui una consulta ciutadana sobre això i ha insistit que cal fer-ho quan hi hagi oportunitat de guanyar, entre d'altres motius, per no danyar la "marca Barcelona".
 
Trias ha afegit que el dossier per presentar la candidatura està fet, amb la qual cosa, si així es decideix, es podria sotmetre al Comitè Olímpic Espanyol perquè decideixi si presenta la candidatura de Barcelona Pirineu com a seu dels Jocs d'Hivern del 2022 al Comitè Olímpic Internacional.

Un pressupost de 3.200 milions d'euros

"El País" informa que el pressupost superarà els 3.200 milions d'euros, incloses les infraestructures, i tindrà com a eix principal la millora de les connexions amb el Pirineu, tant viàries com ferroviàries. Al text es diu que l'austeritat és una de les característiques de la candidatura.

La informació situa també tots els escenaris de les proves esportives. A Barcelona es farien les proves de gel, i les de neu, a la Cerdanya. L'Estadi Olímpic acolliria les cerimònies d'obertura i clausura. L'adaptació del Palau Sant Jordi, el Palau Municipal i el Velòdrom d'Horta té un pressupost de 63 milions d'euros i s''haurien de construir dues instal·lacions: l'anell de velocitat i el nou Palau Blaugrana, que depèn del Barça i és on es faria l'hoquei gel masculí.

Pel que fa a les instal·lacions a la Cerdanya, tindran un cost de 265 milions d'euros. La Vila Olímpica, a Barcelona, s'instal·laria a la Marina del Prat Vermell i a la de la Cerdanya, a la Molina.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut