Luis Suárez transforma el penal que ha suposat el tercer gol del Barça al Camp Nou (Enric Fontcuberta / EFE)
Barça

Tretzena classificació consecutiva del Barça per als quarts de la Champions

El Barça allarga el seu rècord de presències seguides a la fase dels vuit millors equips després de superar el Nàpols. Els blaugranes també han prolongat la seva imbatibilitat europea al Camp Nou, i Messi, la seva bona ratxa als vuitens de final.

Jordi SunyerActualitzat

Només hi ha un club que pugui anomenar-se dels vuit millors d'Europa, almenys per la seva prestació a la Lliga de Campions, durant els últims tretze anys: el Barça. Amb la victòria d'avui contra el Nàpols i el bitllet cap a Lisboa al sac, l'equip de Setién ha allargat una marca inèdita a la màxima competició europea. El segon a la llista, a molta distància, és el Reial Madrid, que sumava vuit classificacions consecutives abans que l'Ajax l'eliminés contra pronòstic l'any passat.

Messi, amb aquest golàs, ha tornat a impulsar el Barça cap als quarts de final de la Champions (Albert Gea / Reuters)

L'últim cop en què els blaugranes van ser eliminats als vuitens de final de la Champions va ser el febrer del 2007, amb Frank Rijkaard a la banqueta, i a mans del vigent campió de la competició, el Liverpool. Els reds van imposar-se a l'anada al Camp Nou (1-2) i van perdre a Anfield (0-1), però es van imposar pel valor doble dels gols a camp contrari. Des d'aleshores, el Barça no ha fallat mai a l'avantpenúltima ronda de la màxima competició europea. En tres ocasions (2009 i 2011 contra el Manchester United i 2015 contra la Juventus) va alçar el títol; en cinc (2008 contra el Manchester United, 2010 contra l'Inter, 2012 contra el Chelsea, 2013 contra el Bayern de Munic i 2019 contra el Liverpool) va caure a les semifinals; i en quatre més (2014 i 2016 contra l'Atlètic de Madrid, 2017 contra la Juventus i 2018 contra la Roma) no va passar dels quarts.

El Barça també mantindrà uns mesos la seva imbatibilitat europea al Camp Nou, la segona ratxa més llarga en la màxima competició europea. Els blaugranes no perden a l'estadi, a la Champions, des de la semifinal del 2013 contra el Bayern de Munic (0-3). Els bavaresos, precisament, presenten la millor marca en aquest aspecte, molt per davant del Barça: no van perdre com a locals a la Copa d'Europa durant 43 partits i 22 anys, des del 1969 fins al 1991.

I una altra de les marques destacades d'aquest partit ha tingut com a protagonista Leo Messi. L'argentí ha marcat a la tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions, al Camp Nou, per cinquena temporada consecutiva. Anteriorment, havia foradat les porteries de l'Olympique de Lió, el Chelsea, el PSG i l'Arsenal. Curiosament, en l'última temporada en què el Barça va guanyar la Champions, Messi només va marcar en un sol partit en tota la fase eliminatòria, un doblet en les semifinals contra el Bayern, precisament el pròxim rival blaugrana a la màxima competició europea.

Anar al contingut