Adam Hanga durant el partit (@FCBbasket)

Tres quarts desbordants porten el Barça a la final de la Copa (92-86)

Els de Pesic derroten el Tenerife de Vidorreta malgrat relaxar-se en l'últim quart i patir més del compte

Xevi BardoletActualitzat

El Barça, amb pas ferm cap a la final. No és un "dream team", però desfà el rival dominant dos aspectes fonamentals: la defensa i el rebot. La resta, la inspiració individual d'uns jugadors amb confiança. El primer intent d'escapada amb Heurtel i Ribas al capdavant, ha estat el 12 a 5 del primer quart. El Tenerife, que fa poques setmanes havia guanyat el Barça en l'ACB, ha reaccionat aprofitant un parell de descuits blaugranes. Però els equips de Pesic, en els moments importants, fan poques concessions. El segon quart ha estat un espectacle pel que fa als dos aspectes esmentats abans, amb l'afegit del recital de Hanga. Defensa, rebot i l'hongarès volador, amb la confiança pels núvols que s'atrevia a fer de tot en atac. Més dotze al descans amb l'única incomoditat de Colton Iverson, una roca interior dels canaris.

El tercer quart ha arrencat amb Heurtel fent i desfent en atac, però ha rebut una tècnica i Pesic, sense contemplacions, l'ha enviat a la banqueta. Pangos ha entrat igual d'inspirat i ha conformat una línia letal amb Seraphin, que ha servit per donar el cop al partit. Diferència de 20. Quedaven 10 minuts, i el Tenerife, també amb bona defensa però sense una enorme capacitat anotadora, ja no tenia pràcticament marge per reaccionar, malgrat l'enorme relaxació final blaugrana que ha deixat l'avantatge sota mínims, uns canaris indignats amb l'arbitratge i aquesta imatge del tècnic Txus Vidorreta, abans de ser exclòs.