Els jugadors del Barça celebren un gol, en una imatge d'arxiu (EFE)
Barça

Tres estadístiques ofensives del Barça de Xavi que ajuden a veure el got mig ple

Des de l'arribada del tècnic de Terrassa l'equip blaugrana lidera rànquings atacants, un aspecte que fa més urgent trobar solucions en defensa

Guim Fortuny GimbertActualitzat

Si el futbol fos només atacar, possiblement el Barça de Xavi Hernández no hauria tancat l'any en blanc. Des de l'arribada del tècnic de Terrassa a principis de novembre, i sense oblidar la valuosa aportació dels davanters fitxats al mercat d'hivern, l'equip blaugrana lidera tres rànquings ofensius:

  • En els 24 partits de Lliga que ha dirigit des de la banqueta, el FC Barcelona ha marcat 49 gols. Més que cap altre equip des d'aleshores. En els 13 compromisos anteriors --11 amb Koeman i 2 amb l'interí Barjuan--, l'equip només havia celebrat 19 dianes.
  • Dembélé, el millor assistent de la temporada a Espanya. Quan l'extrem ha deixat d'encadenar lesions i Xavi hi ha dipositat tota la confiança, Dembouz ha pogut mostrar el seu talent amb regularitat. El resultat han estat les 13 passades de gol materialitzades pels seus companys, un registre amb què ha superat la seva millor marca, assolida el curs 2016-17 amb el Borussia Dortmund.
  • Aubameyang, pitxitxi parcial. Ningú atraparà Karim Benzema al capdavant de la classificació total de golejadors 2021-22, però el gabonès ha marcat més gols que ningú a la Lliga des que va aterrar a Barcelona l'1 de febrer. 11 seus per 9 del francès.

I tot això sense gairebé poder comptar amb Ansu Fati. L'internacional hauria de ser un dels intocables de Xavi l'any vinent en una davantera en què, a banda del seu, hi ha pocs noms que tinguin assegurada la continuïtat. La renovació de Dembélé, la possible marxa de Memphis o el fitxatge de Lewandowski són algunes de les carpetes obertes a hores d'ara.

Les xifres en atac deixen entreveure la debilitat defensiva

Sigui com sigui, hi ha motius per pensar que si el tècnic de Terrassa toca la tecla encertada en defensa, el punt feble de l'equip, per sobre fins i tot dels problemes demostrats al mig del camp, amb dificultats per comandar els partits, l'equip aspirarà a títols la temporada vinent. De moment és segura l'arribada del central danès Andreas Christensen i l'àrea esportiva segueix la pista de laterals per reforçar les dues bandes.

 

Diumenge a Getafe, el Barça disposa d'una nova oportunitat per engreixar aquestes xifres ofensives que permeten veure el got mig ple en un final de temporada marcat per alguns resultats desil·lusionants i una frenada en l'evolució positiva de l'equip.

Anar al contingut