Carapaz i Kwiatkowski han creuat la meta abraçats. Una de les imatges icòniques del Tour 2020
ciclisme

Tot queda a casa: la 18a etapa per a Kwiatkowski i el mallot de la muntanya per a Carapaz

El duet de l'Ineos tanca amb èxit una llarga escapada en la darrera etapa d'alta muntanya del Tour i es reparteixen el botí com a bons germans. Els favorits deixen el Tour en mans de la definitiva contrarrellotge de dissabte

Xavi LorenteActualitzat

La voluntat i la moral de Richard Carapaz és indestructible. Tercera etapa consecutiva buscant la victòria als Alps. Després de quedar-se a les portes de la glòria dimarts i dimecres, l'equatorià ha lluitat novament pel triomf en una nova llarga escapada. Carapaz i el seu company a Ineos, Michal Kwiatkowski han aconseguit distanciar-se de la resta de rivals i completar amb èxit l'aventura. En un gest absolutament d'equip, els dos han decidit repartir-se els mèrits. Carapaz ha cedit el triomf d'etapa a Kwiatkowski com a agraïment a la col·laboració del polonès que ha servit perquè l'escalador equatorià sigui el nou líder de la muntanya al Tour, classificació que pràcticament té garantida en aquesta edició 2020. Els dos han arribat abraçats a meta i somrient en senyal del pacte de cavallers que havien fet.

Al darrera, el grup de favorits ha acabat l'etapa amb vigilància entre els tres ocupants ara mateix del podi. Roglic, Pogacar i López (ha perdut només un segon respecte als eslovens) mantenen les posicions. El basc Mikel Landa ha escalat a la cinquena plaça i el mallorquí Enric Mas a la sisena després d'aprofitar alguns problemes de Yates i Uran. Passat el triple repte dels Alps, el Tour entra en la recta final amb dues etapes de transició i una decisiva: la de dissabte amb contrarrellotge a Planche-des-Belles-Filles. 

 

 

Anar al contingut