Rafael Nadal, entrenant-se el dia abans que comenci la Copa Davis a Madrid (EFE)
Tenis

Tot a punt per a l'inici de la nova Copa Davis

El nou format de la competició, impulsat per l'empresa de Gerard Piqué, arrenca aquest dilluns a Madrid

Sergi AndreuActualitzat

Aquest dilluns comença una nova era per a la Copa Davis de tenis. Una competició històrica, amb més de 100 edicions, que a partir d'aquesta setmana canvia el seu format de manera substancial. A partir d'ara veurem un nou sistema impulsat per Gerard Piqué i aprovat per la Federació Internacional de Tenis ara fa poc més d'un any.

La competició es disputarà íntegrament a Madrid, en només set dies. 18 seleccions competiran en una seu única: la Caja Mágica de Madrid. Es reparteixen en 6 grups de 3 equips, i amb partits al millor de 3 sets (amb "tie-breaks" per a qualsevol desempat). A partir de dijous, quarts de final amb els millors de cada grup, i els dos millors segons. Dissabte es disputaran les semifinals i, diumenge, la final.

L'equip espanyol, amb Rafa Nadal, Roberto Bautista, Pablo Carreño, Feliciano López i el català Marcel Granollers, ha quedat enquadrat al mateix grup de Croàcia i Rússia (que no podrà comptar amb la seva millor raqueta, Daniil Medvédev, número 5 del món). De fet, el tret de sortida el donaran Croàcia, la vigent campiona, i Rússia, aquesta tarda, a les quatre.

Absències destacades

Destaca la presència, més enllà de Nadal i Bautista, de tres tenistes més inclosos en el top 10: el serbi Novak Djokovic, l'italià Matteo Berretini o el francès Gaël Monfils. En canvi, destaquen les absències de Roger Federer, Dominic Thiem o Alexander Zverev.

La nova Davis es disputarà durant dos anys a Madrid, amb Espanya com a local, això sí, sense poder escollir, com feia abans, la terra batuda com a superfície i a l'aire lliure. Serà superfície dura i pista coberta.

Per cert, qui tampoc no hi serà és Grècia en aquesta Copa Davis. Per tant, no veurem en acció el nou campió del Masters de Londres, Stefanos Tsitsipas.

Anar al contingut