Fórmula 1

Toro Rosso prescindeix del català Jaume Alguersuari per a la pròxima edició del Mundial de F1

Toro Rosso ha anunciat que prescindeix del pilot català Jaume Alguersuari, per a la pròxima edició del Mundial de Fórmula 1. Tampoc no seguirà el suís Sebastien Buemi. Així els pilots de Toro Rosso de la temporada que ve seran l'australià Daniel Ricciardo i el francès Jean Eric Vergne. El mateix Alguersuari ha reconegut a TV3 que "estic molt sorprès per la decisió". També ha afegit en un comunicat que "fa una setmana Helmut Tost i Helmut Marko em van parlar dels plans que tenien per mi el 2012".

Actualitzat
Sense Alguersuari, Pedro Martínez de la Rosa serà l'únic català el 2012. I, precisament, el seu equip l'HRT encara no ha confirmat el segon pilot, ni tampoc ho ha fet Williams, però, tot i aquestes opcions, Alguersuari no confia pilotar un monoplaça la pròxima temporada.

"No sóc una víctima i no és un drama"

"La notícia d'avui em sembla la incomprensió més gran en el millor moment de la meva vida esportiva, no jutjaré el per què de la decisió, perquè Red Bull m'ho va donar tot des dels 15 anys, m'he format amb ells i m'he fet un pilot complet a la Fórmula 1 als 21 anys", ha declarat Alguersuari en el comunicat que ha penjat al seu web. El català afegeix: "No em sento víctima perquè he gaudit durant set anys del privilegi d'estar en el millor equip del món i no és un drama perquè tinc molts plans de present i futur". La decisió de Toro Rosso l'ha sabut aquest dimecres mentre era a Madrid i ha assegurat que la sorpresa només li ha durat dues hores.

Alguersuari, doncs, perd la plaça que tenia des que va arribar al segon equip de Red Bull a mitjans de la temporada 2009, i en què ha corregut durant les campanyes del 2010 i del 2011. Tot i oferir actuacions força notables, caldrà veure quin serà ara el futur del pilot català.

Nascut a Barcelona fa 21 anys, Alguersuari va debutar el 26 de juliol del 2009 a Hongria, amb només 19 anys i 125 dies. És el pilot més jove competint a la Fórmula 1, superant Mike Thackwell. En el seu currículum hi destaca el sisè lloc que va aconseguir a la graella al Gran Premi de Bèlgica aquest any 2011. La seva millor posició final en una carrera va ser la setena al Gran Premi d'Itàlia el 2011 i al Gran Premi de Corea del Sud també el 2011.

Les justificacions de Tost

El director esportiu de Toro Rosso, Franz Tost, ha explicat que des que es va fundar l'escuderia el 2005 l'esperit sempre ha estat incorporar pilots del pograma de joves de Red Bull. Tost ha afegit que el canvi de la formació de pilots de tant en tant forma part de "la cultura de l'equip". Els nous pilots de Toro Rosso són Ricciardo, de 22 anys, i Vernge, de 21, els mateixos que Alguersuari.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut