Tornike Shengelia
Tornike Shengelia durant un partit amb el CSKA (CSKA)
Bàsquet

Tornike Shengelia i tres jugadors més abandonen el CSKA per la guerra a Ucraïna

El club rus ha fet oficial l'adéu del georgià i també d'Iffe Lundberg, Johannes Voigtmann i Marius Grigonis

Redacció Esport3Actualitzat

El conflicte bèl·lic que té lloc a Ucraïna segueix comportant conseqüències al món de l'esport. Després que fa unes hores s'especulés amb la possibilitat que Tornike Shengelia rescindís el contracte que l'unia amb el CSKA de Moscou, aquest diumenge el club rus ha fet oficial l'adéu del georgià i de tres jugadors més: Iffe Lundberg, Johannes Voigtmann i Marius Grigonis. El comunicat diu que la resta de jugadors continuaran treballant amb normalitat.

"Per motius relacionats amb la situació actual entre Rússia i Ucraïna, així com les possibles conseqüències, Tornike Shengelia i Iffe Lundberg han abandonat la disciplina del CSKA. En un futur proper, Marius Grigonis i Johannes Voigtmann també marxaran a la seva terra natal. Les accions dels jugadors són una violació en el termes del contracte i el reglament, però el club tracta la situació personal de cadascú d'ells amb comprensió. L'estat dels acords amb ells es resoldrà quan la situació política i esportiva a Europa torni a la normalitat. La resta de jugadors i entrenadors prepararan els propers compromisos d'acord amb el calendari establert."

Shengelia va ser protagonista durant la jornada de dissabte per un suposada entrevista amb un mitjà georgià en què deia que no veia possible "continuar jugant amb el club de l'exèrcit rus", unes declaracions que el seu agent va desmentir que fossis certes. El que sí que va fer l'ex del Baskonia va ser mostrar el seu suport a Ucraïna a les xarxes socials, en què va posar-se la bandera ucraïnesa de foto de perfil a Facebook, amb el següent missatge:

"Resant per Ucraïna! Estigueu forts."

Polèmic fitxatge pel CSKA

Tornike Shengelia va fitxar pel CSKA de Moscú el 2020 en un traspàs que va aixecar molta polèmica a Geòrgia. Tant va ser així, que la presidenta del país, Salomé Zurabishvili, va rebutjar el canvi d'equip que va fer el capità de la selecció de bàsquet de Geòrgia.

"Només puc lamentar-ho. Com a presidenta de Geòrgia resulta inadmissible la decisió del capità de la selecció de fitxar pel CSKA."

El fitxatge no va agradar gens ni mica perquè l'any 2008, Rússia es va enfrontar a Geòrgia per les repúbliques d'Ossètia del Sud i Abkhàzia. Una situació similar a la que s'està vivint actualment amb Ucraïna.

El conflicte va trencar les relacions entre tots dos països, però Shengelia va destacar que la seva arribada al club considerat enemic no era una traïció al seu país.

"Jo jugaré a bàsquet i això no canviarà la meva relació amb Geòrgia. Espero que tampoc canviï l'actitud del meu poble cap a mi."

ARXIVAT A:
Eurolliga
Anar al contingut